8 universitati care ii fac pe studenti sa viseze

Anca Patcas • Admitere

8 universitati care ii fac pe studenti sa viseze

Ce cauta studentii la o universitate? Aceasta trebuie sa ofere un cadru de viata ideal sau aceasta trebuie sa fie foarte renumita? Media Etudiant a realizat un mic clasament al celor 8 universitati care ii fac pe studenti sa viseze.

Universitatea Harvard

In anul 2012, era inca prima universitate din lume daca ne luam dupa clasamentul facut de Jiao Tong de Shanghai. In inima orasului Cambridge, Universitatea Harvard adaposteste 10 facultati, de la medicna la afaceri. 44 de licentiati ai acesteia au primit Premiul Nobel si ramane o referinta in materie de inavatamant universitar la cel mai inalt nivel. Si asta chiar daca are taxe de inscriere exorbitante. Campusul sau bineinteles, se afla la inaltimea reputatiei sale.

Stanford

O mica universitate americana situata pe locul doi in clasament. Aflata in sud de San Francisco, aceasta universitate ofera un mediu de invatare, un invatamant de calitate aflat intr-un mediu de viata ideal. Centrul sau de cercetare inovator poseda cei mai buni cercetatori din lumea fizicii, a biologiei sau a informaticii. Daca te intrebi unde s-a inventat e-mail-ul, nu o mai fa. La Stanford, bineinteles.

Cambridge

Aceasta a sarbatorit 800 de ani in anul 2009 si ramne printre cele mai bune universitati din lume. Este una din cele mai frumoase universitati europene care a adapostit 80 de premii Nobel din anul 1901 prin intermediul elevilor sau de la cele 31 de facultati. Aceasta poseda si o editura prestigioasa si ofera evident un cadru ideal de viata.

Oxford

O universitate renumita datorita stiintelor umaniste si sociale, departamentului de medicina si matematica. A devenit foarte renumita si datorita calitatii corpului sau profesoral, a programului de tutorat dar si a insertiei studentilor pe piata muncii. Este si o universitate cosmopolita din cauza faptului ca un sfert din studenti sunt straini. Are o arhitectura austera si impozanta si s-a aflat destul de des in inima intrigilor cinematografice.

Princeton

Fondata in 1746, aceasta universitate are 34 de departamente de la sociologie la chimie. Are si mai multe centre de cercetare, printre care si Institutul Neurosciences. Are si un centru de studii afro-americane si un centru de arte.

Universitatea din Tokyo

Universitatea din Tokyo a devenit destul de repede celebra in domeniul medicinii si apoi al literaturii si dreptului. Numara aproape 29000 de studenti care au cele mai mari sanse de a-si construi o cariera foarte frumoasa. Printre vechii sai studenti, 17 au fost primi ministri, 7 au primit un Premiu Nobel si 3 au devenit astronauti.

Sorbona

O celebritate internationala care numara nu mai putin de 40900 de studenti straini. Situata ideal in inima Parisului, aceasta are mai multe stabilimente si laboratoare de cercetare foate in voga.

Trinity College din Dublin

Este cea mai veche Universitate din Irlanda dar si o Universitate care s-a impus datorita somptuoasei sale biblioteci cae ascunde niste veritabile comori – 3 milioane de opere sunt aici conservate. Trebuie sa aducem un omagiu si spatiului care se numeste « long room » care este o veritabila bucata impresionanta a acestui monument.