De ce sa mergi la universitate?

Anca Patcas • Admitere

De ce sa mergi la universitate?

Iniante de a te inscrie la facultate, inca mai eziti? Preferi sa mergi sa lucrezi? Citeste articolul aceste despre avantajele de a fi la universitate si poate te vei razgandi.

 1. Vei deveni mai autonom. La universitate, mai ales daca mergi intr-un alt oras, vei invata sa te descurci singur si asta nu e deloc de neglijat. Nimeni nu te obliga sa asisti la toate cursurile sau sa inveti non stop. Va trebui deci sa te responsabilizezi, un lucru foarte util atunci cand vei intra in viata activa. Universitatea inseamna si deprinderea cu autonomia si cu bucuriile independentei.
 2. Vei intalni tot felul de persoane care mai de care mai diferite. Universitatea este locul ideal de a intalni oameni noi, de a-ti face prieteni noi sau de a intalni personalitati diferite. Studenti la drept, artisti, persoane care sprijina o anumita cauza, etc. Campusul seamana putin cu o planeta condensata si vei invata aici sa devii mult mai deschis. La universitate vei invata sa ii respecti pe ceillati si sa ii asculti mai mult pe cei din jur.
 3. Vei participa la seri memorabile. Sa nu ne ascundem dupa deget. Acest motiv este unul din punctele forte ale vietii de student. Viata aici seamana uneori cu o petrecere permamenta si nu este deloc neplacuta. Printre seri organizate sau petreceri ad-hoc, nu vei mai sti ce sa alegi. Tebuie sa ai grija insa sa mentii un echilibru, deoarece mai trebuie si sa inveti din cand in cand. Peste cativa ani te vei gandi la aceasta perioada si le vei spune copiilor ca orice parinte care se respecta ca anii studentiei este cea mai frumoasa perioada a vietii.
 4. Vei avea timp si pentru lucru. Universitatea iti ofera si posibilitatea de a lucra. Poti lucra pentru a-ti plati studiile sau chiria sau pentru orice alte dorinte pe care vrei sa ti le indeplinesti. Iata un lucru deloc de negljat.

Motive pe scurt

 • universitatea te va ajuta sa iti gasesti in mod progresiv calea.
 • universitatea este cea care iti asigura o formare excelenta.
 • diploma universitara au un avantaj la angajare si la salariu.
 • universitatea ofera si anumite stagii, burse, scoli de vara dar si posibilitatea de a lucra in anumite centre de cercetare.
 • viata de student este bogata si in evenimente culturale pentru toate gusturile si activitati sportive care mai de care mai originale.
 • in campus studentii si profesorii sunt foarte apropiati, fac schimburi, se cunosc.
 • poti alege sa studiezi la universitate si datorita unor profesori foarte bine pregatiti si a unor posibilitati de cercetare foarte bune.
 • o facultate te ajuta sa reusesti in viata.
 • la universitate nu vei fi stresat deloc. Poate doar in perioada sesiunii si a partialelor. Studiile la facultate sunt mult mai relaxate. In liceu ai parte de foarte mult stres si competitie.
 • pentru ca unele lucruri nu le poti invata decat in facultate.

Universitatea te ajuta sa te formezi intr-o anumita meserie si sa iti gasesti apoi de lucru.