Avantajele statului in camin

Nemesu Razvan • Campus

Avantajele statului in camin

Esti in dilema si nu stii ce sa alegi?  Camin sau chirie?   Alege caminul! Desi viata de camin nu pare a fi una usoara, are beneficii foarte mari si te ajuta mult in dezvoltarea propriei persoane.

Iata cateva motive bune pe care trebuie sa le iei in considerare in momentul in care vrei sa te muti in camin:

  • Distanta fata de facultate. In general, campusurile sunt pozitionate in apropierea facultatilor de care fac parte. In felul acesta, economisesti timp si bani, pe care in mod normal ii cheltuiesti pe transport  pana la facultate si inapoi.
  • Pretul mic. Caminul are preturi studentesti. O data ce te-ai hotarat sa locuiesti in camin, automat ai economisit 70% din banii pe care ii dai pe o chirie pentru o garsoniera, spre exemplu.
  • Ajutorul reciproc. Ajuns in camin faci parte dintr-o comunitate si incepi sa cunosti pe toata lumea. Astfel, cand ai nevoie de un ajutor, poti gasi foarte usor un coleg binevoitor .
  • Socializarea. Cunosti oameni noi si traiesti experiente foarte interesante. In plus, fiecare are alte povesti, traditii si limbaj. In felul acesta, poti invata diverse lucruri despre oameni.
  • Petrecerile. Petrecerile din camine au devenit atat de cunoscute incat uneori ai impresia ca nici nu exista, ca sunt un mit. Adevarul este ca sunt exact ca in povesti. O petrecere in camin iti poate genera amintiri de neuitat.Atentie totusi la cantitatile de bautura pe care le consumi! Nu vrei ca, pe langa amintiri, sa iti fie generate si anumite stari, nu prea placute.

Per total, viata in camin este una poate uneori dusa la extrem  insa este o experienta incredibila pentru majoritatea studentilor. Asadar, daca o sa ai vreodata de facut o alegere intre camin si o camera de apartament, alege caminul macar pentru un an!