Caminele private din Bucuresti. O alternativa la chiriile normale destul de scumpe

Sergiu Porcaras • Campus

Caminele private din Bucuresti. O alternativa la chiriile normale destul de scumpe

Sunt destule universitati din Bucuresti care nu asigura cazare studentilor din provincie, astfel majoritatea sunt nevoiti sa-si caute chirii, unele mai scumpe, altele mai ieftine, in functie de bugetul fiecarei familii in parte. Insa, de cel mai multe ori se cauta chirii cat mai mici, in jur de 100 euro/ persoana fara utilitati. Si cu toate astea conditiile nu sunt tocmai cele mai ideale.

 

Ajungi sa stai intr-un apartament destul de imbatranit, unde contrastul dintre nou si vechi este mai mult decat evident. Sunt imbinate mileurile de pe televizor cu mobila noua pe perete si multe altele de genul acesta. Si daca mai nimeresti si niste vecini trecuti cu mult de varsta a treia, s-ar putea ca viata ta de student sa nu fie una chiar foarte placuta.

 

De aceea caminele private reprezinta o alternativa la varianta chiriilor obisnuite din Bucuresti. Costul unui loc de cazare intr-un camin studentesc privat porneste de la 250 lei/persoana si poate ajunge la 350 euro/persoana.

In functie de bugetul alocat,  ai posibilitatea sa-ti alegi atat locatia cat si confortul pe care ti-l doresti. Oricum minimul de confort este asigurat chiar si la preturi destul de scazute.

Bineinteles ca nu se poate compara cu chiria unui camin obisnuit, oferit de universitate, insa nici conditiile nu sunt aceleasi.

 

Sunt camine private care ofera si trei tipuri de locuinte: garsoniera Tip 1 (25 mp), garsoniera Tip 2 (35 mp) si apartament - dormitor + living (70mp). Iar daca mama si tata au indeajuns incat sa se incumete la un apartament sau chiar si la o garsoniera Tip 2, poti spune ca beneficiezi de conditii mai bune decat acasa.

 

Si cum Google este tatal tuturor cautarilor, in cel mult 10 minute te poti informa despre majoritatea caminelor private din Bucuresti. Insa o mica lista cred ca putem face si noi, macar pentru un minim ajutor:

   West Gate Studios:
Locatie: Militari, Bd. Preciziei, nr. 24, Sector 6.
Transport: metrou, linia 137, nr. 236, nr. 421, nr. 458 si linia de troleibuz nr. 62
In B-dul Preciziei statia de tramvai S.C. VEST S.A. operata de liniile de tramvai nr. 8 si nr. 25.


   Camin Particular Mihai Bravu:
Locatie: str. Stiubei, nr. 23, sector 3, Sector 2.
Linii de transport din Mihai Bravu - Metrou, 335, 330, 135, 85, 123.

  Camin Studentesc Privat:
Locatie: str. Lacramioarei, nr.56, Sector 3.
Linii de transport 102.

  Campus Est:
Strada Popa Lazar, nr. 12, sector 2.
Mijloace de transport tramvai: 1; 14; 21; 36
Troleibuz: 66; 69; 85
Autobuz: 101; 143; 254; 330; 335; 682
Trasee de noapte: N101; N108
Metrou: linia M1 - statia Obor

  Camin privat Horoscop Parc:
Situat pe malul Lacului Tei, Str. Barbu Vacarescu 164 A, Sector 2.
Statie de metrou Aurel Vlaicu.