Cum poți configura un router wireless pentru camera de cămin

Andrei Ceauru • Campus

Cum poți configura un router wireless pentru camera de cămin

Utilizarea unui router wireless este o alegere convenabilă în cazul în care spațiul din camera de cămin este deja limitat și conectarea la un cablu de rețea tot timpul poate reprezenta un inconvenient din punct de vedere al mobilității, cablul putându-se încurca cu ușurință sau chiar deteriora într-un timp foarte scurt.

În acest scurt ghid, îți voi prezenta cum să-ti configurezi noul router wireless într-un mod sigur, astfel încât doar tu și cei cărora le acorzi permisiune se vor putea conecta la rețeaua ta de internet.

1. Asigură-te ca routerul este pornit, apoi conectează cablul de rețea la mufa Ethernet corespunzătoare a routerului, mufă evidențiată într-un chenar albastru.

2. Acum trebui să te conectezi la pagina de configurare online a router-ului, urmând instrucțiunile din manualul de utilizare. Odată ce faci acest lucru ar trebui să vezi un formular de logare similar cu cel din poza de mai jos. Datele de logare le găsești fie în manualul de utilizare, fie notate pe un autocolant lipit la baza routerului.

3. Ce vei face în continuare depinde de tipul de securitate wireless cu care vine setat routerul din fabrică. În cazul în care este setat pe modul WEP by default, va trebui să-l schimbi pe modul WPA, deoarece există multe programe software ce pot penetra cu ușurință acest mod de securitate. Dacă routerul vine setat cu orice tip de mod WPA, poți să treci la pasul următor dar nu înainte să-ți salvezi într-un loc sigur parola. Îți recomand să-ți generezi o parolă cât mai complexă.

Pentru un plus de securitate, dezactivează opțiunea de SSID Broadcast din pagina de configurare a routerului, și nu uita să salvezi modificările!

4.  Indiferent de versiunea sistemului de operare, ar trebui să vezi un mesaj pop-up cu câmpuri similare cu cel din poza de mai jos. Rețeaua ta este acum configurată și gata de utilizare! Acum poți să îți conectezi dispozitivele tale favorite la noua rețea wireless.

În perioada 21-27 noiembrie, la magazinul online conectica.ro te așteaptă campania Connect Week – reduceri masive pentru o gamă largă de produse de rețelistică și conectică, pentru că există reduceri și după Black Friday! Așa că dacă ești în căutare de produse pentru rețeaua ta, acum e momentul!