Cum te descurci in campusul studentesc Regie?

Sergiu Porcaras • Campus

Cum te descurci in campusul studentesc Regie?

Daca nu stii prea multe despre campusul studentesc Regie, afla ca este cel mai mare din tara si probabil cel mai bine pozitionat din Bucuresti.

La doar 10 minute de mers pe jos exista complexul comercial Carrefour-Orhideea si la nici 20 minute Mall-ul Afi Palace, plus o sumedenie de cluburi, pub-uri, cafenele si terase.

 

Cu care sa incepi mai intai?

In primul rand este foarte usor de ajuns in Regie. Zona este pozitionata intre doua statii de metrou, mai exact Petrache Poenaru si Grozavesti. Odata ajuns, daca o iei dinspre Petrache Poenaru, poti alege urmatoarele: Club Texas, Blue Club, Arena Pub, Taboo (asta daca iti “place” manelele), Mon Cafe, Dumars, Pub 18, Club Maxx, Trattoria, Club 21, Restaurant Maria si Ion, Roxy Pub, Club Princess si mai nou Club One.

 

Iar in cazul in care doresti “sa iesi” putin din Regie, poti traversa Dambovita (aici trebuie neaparat sa ai grija la semafor) si gasesti cafeneaua Bordo si Pub-ul Piranha. Fiecare dintre aceste localuri, ofera servicii care mai de care mai diversificate, de o calitate mai buna sau mai proasta. De retinut este faptul ca atat mancarea cat si bautura sunt foarte ieftine si nici cantitatea nu este de neglijat. Servirea este in functie de cat de noi si de priceputi sunt chelnerii/chelneritele, iar atmosfera este una studenteasca mai peste tot.

Daca mai pui in calcul magazinele si shaormeriile, nu-ti vine sa mai pleci de aici. Un lucru oarecum deranjant este pretul mult prea ridicat la obsolut toate produsele din magazinele alimentare de aici. Insa se echilibreaza cu preturile scazute din pub-uri.

 

Faptul ca in Regie predomina baietii, campusul apartinand totusi de politehnica, nu este neaparat un lucru foarte rau. Pentru ca la nici 10 minute exista “Raiul pe pamant”. Unii studentii il mai numesc si Belvedere. Practic toate fetele de la ASE sunt acolo. Si uite asa, parca Dumnezeu a vrut ca fetele singure si nu numai din caminele Belvedere sa se intalneasca mai mereu cu baietii din Regie. Este o comunitate in cadrul altei comunitati.

 

Si pentru ca in ultimii ani Regia a trecut printr-un plan de modernizare complet cu locuri noi de parcare, camere video, zone verzi, foisoare, etc, locul a inceput sa devina din ce in ce mai atragator si pentru cei care nu locuiesc aici. Asa ca daca vrei sa te simti bine si cu un buget mai studentesc poti veni aici fara nicio problema.