Dezavantajele statului in camin

Nemesu Razvan • Campus

Dezavantajele statului in camin

Daca esti student stii ce inseamna viata de camin, daca nu esti, cel mai probabil o sa afli acest lucru. Chiar daca nu locuiesti acolo, ai colegi care o fac si cel putin cateva nopti ti le vei pierde intr-o camera din aceste minunate spatii de colocuire.

Iata 5 motive mai mult sau mai putin serioase pentru care nu ar trebui sa locuiesti in camin:

  • Lighioanele J . Aceste fiinte mici, numite gandaci, sunt prieteni de nadejde ai studentilor si de cele mai multe ori locuiesc in aceleasi spatii cu ei. Daca mergi in aproape orice campus din Bucuresti in sezonul primavara-vara, vei observa o comunitate bine dezvoltata de fiinte micute care misuna prin camerele de camin.
  • Aglomeratia. Oricat de mult iti place socializarea, daca locuiesti cu 4 colegi de camera, la un moment dat,  s-ar putea sa nu iti mai ajunga spatiul. Fie ca ai nevoie de el pentru cursuri, pentru haine sau pentru mancare, spatiul poate reprezenta o problema.
  • Zgomotul. Ai momente in care vrei sa inveti sau sa te relaxezi, si chiar ai colegi care incearca sa faca liniste, zgomotul produs de ei este inevitabil.
  • Petrecerile.  Sunt momente cand ai a 2-a zi examen si vecinii de langa tine se distreaza la o petrecere de toata pomina. Pe de o parte ti-e ciuda ca tu nu poti sa mergi, pe de alta iti vine sa le zici vreo doua pentru ca nu poti dormi.
  • Baia sau bucataria. Daca bucatariile sunt aproape inexistente in camine, baile exista, dar de foarte multe ori sunt comune si nu arata sau nu miros intr-un mod foarte atragator.

Acestea sunt riscurile unei vieti de camin. Din fericire, exista si multe beneficii ale acestei vieti. In plus, orice experienta , buna sau rea , este o lectie bine invatata.