Mobileaza-ti camera de camin cu mobila la comanda

Andrei Ceauru • Campus

Mobileaza-ti camera de camin cu mobila la comanda

Esti proaspat student si ai ales sa stai in camin. Alegerea este una cat se poate de normala, in conditiile in care aproape fiecare tanar isi dorestei sa simta viata de camin si frumusetile ei. Problemele apar atunci cand descoperi ca majoritatea caminelor din Romania si mai ales din Bucuresti sunt prost dotate in ceea ce priveste piesele de mobilier. Pe langa asta, exista si o aglomerare destul de mare printre studenti, asadar, se gasesc camere unde locuiesc cate 4-5 persoane.

Este tentant sa iti aduci biroul de acasa, noptiera de acasa sau dulapul, insa s-ar putea sa descoperi ca nu ai unde sa le pui.

Ce faci in aceste conditii?

Solutiile nu sunt foarte multe. Este cert ca ai nevoie de spatiu pentru a lucra, ai nevoie de spatiu pentru a manca si ai nevoie de spatiu pentru a dormi sau pentru a-ti tine hainele. Daca dulapurile din dotarea caminului nu sunt pe placul tau, solutia este mobila la comanda. Este adevarat, poate fi destul de costisitoare pentru parinti, in cazul in care inca traiesti pe banii lor, insa este o investitie de buna calitate. Trebuie sa vorbesti cu colegii de camera si sa stabiliti un buget si un tip de mobilier care ar putea sa va faca viata mai usoara.

Sunt cateva lucruri de care trebuie sa tii cont in aceste conditii:

  • Bugetul. Este extrem de important sa decizi un buget inca de la inceput si sa gasesti o firma care sa poata construi mobila ghidandu-se dupa bugetul pe care il prezinti. Nu vei avea nevoie de mobilier de lux, iar ceea ce vizezi este eficienta maxima. Evident, trebuie sa asiguri si o oarecare rezistentai, in asa fel incat sa te poti bucura de mobilier pentru o perioada de cel putin 3 ani de zile;
  • Preferintele personale. Fiecare dintre colegii de camera va avea anumite preferinte. Este bine sa va treceti pe o hartie fiecare preferinta si sa incercati sa tineti cont de absolut toate. Este normal ca fiecare sa fie multumit cu alegerea;
  • Ergonomia si eficienta. Mobilierul trebuie sa fie ergonomic, sa ocupe cat mai putin spatiu si sa genereze un spatiu cat mai eficient. Spre exemplu, mobilierul de birou poate sa fie unul de tip Call Center, care sa poata sustine intr-un spatiu restrans 4 sau 5 spatii de lucru. Paturile pot fi suprapuse, pentru a ocupa cat mai putin spatiu iar dulapurile pot fi asezate de-a lungul peretilor.

Cum decizi care este firma de unde cumperi mobilierul la comanda?

Cei care iti vor construi mobila la comanda sunt extrem de importanti, deoarece trebuie sa poata sa iti puna in practica fiecare rod al imaginatiei, dar si sa te ajute sa iei cele mai bune decizii. Este bine sa cauti o firma care sa fie cat mai aproape de tine si care sa iti poata oferi un portofoliu cat mai bogat. Atunci cand te intalnesti cu reprezentantul firmei, trebuie sa te asiguri ca a inteles ceea ce vrei si trebuie sa stabilesti cu exactitate fiecare detaliu.

Alege pe cineva care sa lucreze cat mai ieftin, deoarece spre deosebire de un mobilier pentru casa, cel pentru camera de camin este destinat doar unui timp limitat.

Care sunt beneficiile pe care ti le aduce mobilierul la comanda in camera de camin?

Desi nu le vezi de la inceput, beneficiile deciziei de a achizitiona mobilier la comanda in camera de camin sunt substantiale. In primul rand eficientizezi spatiul in care inveti si in care iti petreci o buna parte din perioada studentiei, in al doilea rand iti asiguri un confort sporit si in al treilea rand, poti sa convietuiesti mult mai usor cu colegii de camera.