Viata in camin

Daiana • Campus

Viata in camin

Studentia este una dintre cele mai frumoase si importante momente ale vietii noastre, impletind adolescenta cu maturitate. Perioada in care ne construim cu responsabilitate viitorul, nu trebuie sa fie lipsite de momente de relaxare si distractie.

Pentru studentii veniti din provincie, caminele vor deveni a doua casa. Acestia pot sa isi transforme perioada petrecuta in campus , in cea mai frumoasa amintire, facandu-si prieteni noi si profitand de toate oportunitatile oferite.

Traiul alaturi de persoane noi, cu care trebuie sa imparti aceasi camera, este plin de responsabilitati. Diplomatia, capacitatea de comunicare, organizare si adaptare, reprezinta atuuri care te ajuta sa transfori viata in camin in cea mai frumoasa perioda a vietii.

Singuratatea nu este indicata la nicio varsta si nu este acceptata in perioada infloritoare a vietii, in care cuvantul de baza este "CUNOASTEREA". Campusul iti ofera posibilitatea nu doar sa intalnesti oameni noi ci sa te cunosti pe tine insusi, fiind pus in situatii in care trebuie sa dai dovada de prietenie, incredere, calm, seriozitate si hotarare.

Farsele amuzate, petrecerile date la ziua unui coleg, discutiile contradictorii care tineau pana dimineata si mai ales adevaratele prietenii legate, ar trebui sa defineasca perioada petrecuta in camin si sa stearga micile suparari provocate de neintelegerile dintre colegi.

Viata de camin te ajuta sa comunici mai mult, sa devii mai prietenos, te invata sa accepti si parerea celor din jur si totodata iti ofera incredere in fortele proprii. Cand se aduna mai multi prieteni din camin, atunci cuvantul de baza este distractia. Este dovedit faptul ca cele mai frumoase, pline de viata si de neuitat petreceri sunt cele organizate spontan in camera unui coleg.

Te distrezi, comunici, iti faci prieteni, dar si inveti. Scopul sederii in camin este facultatea, iar ea nu trebuie sa fie neglijata. Intr-o sala de lectura sau chiar in camera, o mana de colegi de facultate, pot sa gaseasca raspunsurile celor mai complicate intrebari emise la cursuri tinand cont ca studiul in echipa este roditor si deloc plictisitor.

O camera de camin ordonata si curata tradeaza buna intelegere si organizare dintre cei care stau in ea. Astfel stabilind un program de curatenie, membrii camerei, trebuie sa menetina camera frumoasa, astfel incat sa te simti bine, in momentele pe care le petreci acolo.

Da, viata de camin este frumoasa, daca stii sa o faci frumoasa! Invata sa te bucuri de oportunitatile avute, distreaza-te dar nu uita care-i scopul pentru care esti acolo si in tot de faci pune un strop de ratiune.