Care sunt facultatile cu cele mai multe joburi dupa absolvire?

Adrian Cinjau • Carieră

Care sunt facultatile cu cele mai multe joburi dupa absolvire?

Probabil ai auzit de la cel putin o persoana atunci cand trebuia sa iti alegi facultatea ca ar trebui sa alegi un profil care este cautat de angajatori dupa absolvire.

Chiar daca acesta nu ar trebui sa fie neaparat un criteriu dupa care faci alegerea, nu pierzi nimic daca stii cam care sunt specializarile catre care companiile isi indreapta interesul. 

Poti afla raspunsul la aceasta intrebare si la multe altele legate de recrutarea tinerilor din Raportul Hipo – Piata fortei de munca 2020.


Facultatile cu cele mai multe job-uri 

In 2020 cele mai multe joburi disponibile  vor fi pentru studentii sau absolventii facultatilor cu profil tehnic si economic.

In TOP 5 specializari se afla Informatica, Ingineria, Cibernetica, Contabilitatea-Audit si Finante-Banci

Domeniile tehnice sunt favorite si din punct de vedere al salariilor pe care le ofera. Intrebati care sunt domeniile cu cele mai mari salarii, incluzand bonusurile, angajatorii au plasat pe prima pozitie IT Software, urmat de Vanzari si Inginerie. 

Poti descoperi aici cum se plaseaza si celelalte domenii


Ce abilitati si criterii cauta angajatorii?

Pentru al doilea an consecutiv experienta de lucru anterioara este principalul criteriu care conteaza la angajare pentru companii. Acest lucru nu trebuie sa te alarmeze, deoarece in cazul juniorilor experienta se traduce prin job-uri part-time, programe de internship, stagii de practica, implicare in ONG-uri sau orice activitate extracurriculara.

O noutate a acestui an este cunoasterea limbii engleze pe care 49.20% dintre angajatori o considera un criteriu importanta in recrutarea Juniorilor.


In ceea ce priveste abilitatile, pentru al doilea an consecutiv pe prima pozitie in topul preferintelor angajatorilor s-a clasat flexibilitatea. Alte competente soft skills urmarite de recruiteri sunt abilitatile de comunicare, capacitatea de invatare continua, orientarea catre rezultate si proactivitatea.


Numarul joburilor pentru JUNIORI ramane constant

Procentul companiilor care vor recruta Juniori a ramas constant in 2020, astfel 49% dintre respondenti au planuri de recrutare pentru candidatii cu experienta sub 3 ani. 

In plus, daca te gandeai sa te inscrii la un program de internship, norocul este de partea ta. Anul acesta mai mult de jumatate dintre companiile care au participat la studiu au declarat ca vor recruta interni

Descarca Raportul Hipo – Piata fortei de munca in 2020 in format PDF si afla tot ce trebuie sa stii despre piata fortei de munca pentru a obtine job-ul dorit.