Cat de important este un internship?

Sergiu Porcaras • Carieră

Cat de important este un internship?

Crezi ca un internship facut la sfarsitul anilor de studiu, sau chiar dupa ce ai terminat facultatea, te poate ajuta?

Ei bine, aceasta metoda poate fi cea mai sigura cale de a obtine un job full-time. Foarte multe companii si-au marit numarul ofertelor de internship, avand ca scop pregatirea viitorului angajat. Pentru ca oricat de bine pregatit ai fi in orice domeniu, ai nevoie de un minim de experienta. Care bineinteles facultatea ti-o ofera, dar numai teoretic.

Stiai ca peste jumatate dintre studentii care au urmat un internship, primesc oferte de angajare in cadrul aceleiasi companii, ca angajat permanent?

Aceasta strategie de selectare a personalului este una chiar foarte buna, atat pentru tine cat si pentru compania care-ti ofera aceasta posibilitate.

De ce pentru tine?

Pentru ca poti afla foarte multe despre domeniul in care urmeaza sa lucrezi si ai posibilitatea sa-ti formezi propria opinie cu privire la viitorul tau in domeniul respectiv. Chiar daca nu primesti un salariu efectiv, trebuie sa te gandesti la dezvoltarea ta pe plan profesional si personal. O poti considera o investitie pentru viitor.

De ce pentru companie?

Pentru ca angajatorul doreste sa aiba oameni cat mai eficienti si cu un randament ridicat de productivitate. Iar „aceasta perioada de proba”, este practic testul de selectare pentru viitorii angajati ai companiei.

Este practic prima treapta in cariera ta profesionala. Timpul petrecut intr-un internship se va intoarce cu siguranta in beneficiul tau, iar avantajele pot fi pe masura dezvoltarii tale pe plan profesional! Chiar daca la inceput salariul, poate nu e chiar cel mai atractiv, insa niciodata intr-o societate normala nu ai cum sa incepi de sus! Exista anumiti pasi, pe care trebuie sa-i urmam! O maturitate din punct de vedere profesional se vede in rezultatele obtinute, iar rezultatele reflecta societatea in care traim si pe care, fiecare dintre noi o construim caramida cu caramida.