Câte joburi și programe de internship vor fi disponibile până la sfârșitul anului 2019?

Adrian Cinjau • Carieră

Câte joburi și programe de internship vor fi disponibile până la sfârșitul anului 2019?

Acum că a trecut vara și festivaluri de muzică nu se mai organizează decât la anul te gândeai că îți găsești un job part-time sau un program de internship? Experiența de lucru anterioară este un element important pe care trebuie să îl ai în CV așa că nu este niciodată prea devreme să te implici. Descoperă în rândurile ce urmează ce așteptări au angajatorii și ce poți face pentru a obține jobul dorit.

Cât durează procesul de recrutare pentru locurile de muncă din București?

Pentru locurile de muncă din București, recrutarea durează, în medie, 1 lună. Această perioadă nu trebuie să te sperie, deoarece se ia în calcul primul interviu și se finalizează la trimiterea unei oferte către candidatul ales.

Întrebați ce etape includ în procesul de recrutare, angajatorii au menționat în proporție de 24% interviul cu managerul, urmat de interviul cu recruiterul, testul practic, interviul telefonic și interviul pe Skype.

Ce abilități caută angajatorii?

Pentru prima oară, creativitatea nu se mai află pe prima poziție în topul preferințelor angajatorilor în ceea ce privește abilitățile pe care un candidat trebuie să le aibă.

Anul acesta, flexibilitatea și adaptabilitatea sunt principalele 2 aptitudini “soft skills” care conving un recruiter să îți ofere jobul dorit, potrivit Raportului Hipo.ro

Capacitatea de a învăța continuu și de fi mereu dispus să te dezvolți s-a aflat pentru prima oară în topul competențelor urmărite de companii, cu un procent de 9.38%. Lucru determinat și de nevoia de a adapta joburile și fișa postului pentru introducerea din ce în ce mai accentuată a tehnologiei în fluxul de lucru.

Care sunt domeniile cu cele mai multe joburi în București și în Timișoara

Jumătate dintre companiile care au participat la studiul Raportul Hipo.ro au planuri de a recruta Juniori (absolvenți, studenți, candidați cu experiență sub 3 ani). În plus, 63% dintre angajatori vor să recruteze interni pentru joburile din București fără experiență.  

Pentru prima oară în trei ani, IT Software a urcat pe prima poziție, depășind Vânzările. Următoarele domenii în care sunt cele mai multe joburi în București sunt Customer Support, Contabilitate și Inginerie

Domeniile în care se vor face cele mai puține angajări în București sunt Juridic, Achiziții, IT Hardware și Marketing – PR.

Situația joburilor în Timișoara

Cei care își doresc joburi în Timișoara vor descoperi cele mai multe poziții disponibile, pe lângă IT și Vânzări, în Customer Support, Marketing și Inginerie.