Cei mai buni 250 de tineri din România vin la Top Talents 2018

Adrian Cinjau • Carieră

Cei mai buni 250 de tineri din România vin la Top Talents 2018

Top Talents România, evenimentul care reunește cei mai buni 250 de studenţi în ani terminali de facultate, masteranzi şi proaspăt absolvenţi, avea loc pe 23-24 noiembrie la Hotel Caro din Bucuresti. 11 companii vor fi prezente la eveniment cu scopul recrutării celor mai ambițioși și entuziaști participanți. 


Participarea este gratuită în baza înscrierii pe site-ul www.hipo.ro  până pe 9 noiembrie. După evaluarea CV-ului și a formularului de aplicare, viitorii participanți vor primi invitația de a completa un test online de verificare a abilităților logice și numerice. Ulterior, vor fi invitați să participe la cele 2 zile Top Talents România. Pentru a trece de prima etapă a procesului de selecție participanții trebuie sa bifeze cel puțin unul dintre criteriile de mai jos:

să aibă expunere internațională prin programe dedicate tinerilor (Work&Travel, Erasmus etc);

se se fi implicat în acțiuni de voluntariat sau ONG-uri studentești;

să aibă rezultate academice foarte bune, participare la olimpiade, la sesiuni de comunicări știintifice;

să fi participat la activități extracurriculare: internship, traininguri/workshopuri etc.


Cele 11 companii care au planuri de recrutare și vor să întâlnească cei mai buni tineri din România sunt: JTI, Philips, Vodafone România, Coca Cola HBC, KPMG, Microsoft, Telekom România, Unilever, Ursus Breweries, Bosch, Groupe Renault România.

Evenimentul Top Talents România își dovedește eficiența cu fiecare ediție. Anul trecut, zeci de tineri și-au găsit un job sau un program de internship în urma participării. Ce alte beneficii le-a adus participarea la eveniment?

„În primul rând, doresc să mulțumesc pentru oportunitatea care mi-a fost oferită de a participa la acest eveniment, întrucât prin simpla discuție cu angajatorii am reușit să mă fac remarcată și să-mi găsesc un internship în cadrul unei companii multinaționale. Cu alte cuvinte, Top Talents mi-a oferit prilejul de a intra în contact cu angajatori de top și de a putea vedea oportunitățile cu care aceștia vin pe piața muncii” – Aida, participant Top Talents 2017. 

„Da, în prezent mă aflu într-un internship la Coca Cola HBC, recunosc că nu a fost singura oportunitate aparută după Top Talents. Am mai interacționat și cu P&G și cu Philips, dar în cele din urmă s-a concretizat aceasta. La eveniment am aflat că urmează să scoată mai multe internship-uri cu care mă identificam, i-am urmarit, am aplicat si am ajuns să lucrez cu ei” – Alexandru, participant Top Talents 2017.

Evenimentul din acest an le propune participanților ca mesaj principal Inteligenta emoțională și cum să o dezvolți pentru viitoarea carieră. Ediția cu numărul 11 Top Talents România va găzdui un invitat internațional - Dirk Bansch, Emotional Intelligence Expert and Speaker care va vorbi despre: “Emotional Intelligence: the competitive advantage for your career start”. În cadrul evenimentului vor fi prezenți speakeri și reprezentanți ai companiilor partenere: James Simmons - CEO, Unilever; Alexandru Vrancianu - University Recruiter, Microsoft; Veronica Mircea - Marketing Leader, Personal Health South, Philips; Ioana Mihailescu - Director Customer Operations, Vodafone România; Brindusa Andrei, Recruitment & Talent Management Manager, JTI România.


Cei care vor să participe, se pot înscrie până pe 9 noiembrie, accesând site-ul https://www.hipo.ro/locuri-de-munca/toptalentsromania/sectiune/5   unde vor afla mai multe detalii despre procesul de selecție.