Îți cauți un job entry-level sau program de internship în Timișoara?

Adrian Cinjau • Carieră

Îți cauți un job entry-level sau program de internship în Timișoara?

Schimbările tehnologice continuă să impună modificări în ceea ce privește mediul de lucru, pregătirea angajaților și relațiile dintre angajatori și angajați, iar experiența de lucru anterioară este un element important pe care trebuie să îl ai în CV așa că nu este niciodată prea devreme să te implici. Descoperă în rândurile ce urmează ce așteptări au angajatorii și ce poți face pentru a obține jobul dorit.

Care sunt domeniile cu cele mai multe joburi în Timișoara?

Jumătate dintre companiile care au participat la studiul Raportul Hipo.ro au planuri de a recruta Juniori (absolvenți, studenți, candidați cu experiență sub 3 ani). În plus, 63% dintre angajatori vor să recruteze interni pentru joburile din București fără experiență.  

Cei care își doresc angajări în Timișoara vor descoperi cele mai multe poziții disponibile, pe lângă IT și Vânzări, în Customer Support, Marketing și Inginerie.


Abilități care contează la angajare pentru candidații juniori?

Atât în cazul candidaților juniori, cât și a celor seniori, experiența de lucru anterioară este principalul criteriu pentru joburile din Timișoara și din țară.

Alți parametrii de recrutare în cazul Juniorilor sunt implicarea în programe de internship și de practică, specializarea de la facultatea sau masterul urmat, activitățile extracurriculare și implicarea în ONG-uri.

Capacitatea de a învăța continuu și de fi mereu dispus să te dezvolți s-a aflat pentru prima oară în topul competențelor urmărite de companii, cu un procent de 9.38%. Lucru determinat și de nevoia de a adapta joburile și fișa postului pentru introducerea din ce în ce mai accentuată a tehnologiei în fluxul de lucru.


Cât investesc angajatorii în pregătirea candidaților

Nu este o noutate faptul că tehnologia a progresat într-un ritm alert în ultimii ani, aducând tot mai multe modificări în ceea ce privește fluxul de lucru și mecanismele folosite în relație cu inteligența artificială. 

Și în România acest fenomen este important, 96% dintre companiile participante la Raportul Hipo plănuind investiții în dezvoltarea profesională a angajaților pentru locurile de muncă din Timișoara. Activitățile pe care le oferă sunt workshop-uri interne/externe, training-uri soft skills și oportunități de participare la conferințe.

Educarea sau pregătirea constantă a angajaților este importantă și pentru cei care își doresc să avanseze în carieră. Potrivit companiilor principalii factori care contează pentru a avansa sunt proactivitatea, dezvoltarea constantă a abilităților și rezultatele obținute la proiectele în care a avansat.