LIDL a dat startul unui program dedicat studentilor de la ASE: Grupul de excelenta

Andrei Ceauru • Carieră

LIDL a dat startul unui program dedicat studentilor de la ASE:  Grupul de excelenta Retailerul, recompensat recent cu premiul Top Employer la nivel european și Top Employer România 2017, s-a remarcat de-a lungul timpului prin programele sale destinate tinerilor aflați la începutul carierei. Anul acesta, Lidl a lansat "Grupul de excelență" dedicat studenților din cadrul Academiei de Studii Economice.

Cei care beneficiaza de noul program sunt tinerii din 11 facultăți (anii II și III) și 11 programe de master din cadrul ASE. 40 dintre aceștia au fost selectați de Fundația ASE pe baza mediei ponderate dintre notele obținute și numărul de credite. Etapa următoare a constat în susținerea unor interviuri cu o comisie formată din reprezentanți ASE și Lidl România, comisie ce a selectat cei 20 de finaliști.

Timp de trei luni, aceștia au la dispoziție un pachet de servicii dedicate managementului carierei și performanței profesionale, la care se adaugă oportunitatea de a cunoaște în profunzime Lidl România. Printre cursurile care îi vor pregăti pentru piața muncii se numără cele de introducere în cultura organizațională, comunicare, managementul riscurilor, precum și acelea care îi familiarizează cu prezentarea la un interviu, time management, marketing & tehnici de vânzare și de negociere.

La finalul cursurilor, fiecare student va participa la un Assessment Center, iar primii cinci, cu rezultatele cele mai bune și care sunt în an final de studiu, vor fi înscriși în Campionatul de Management. Ceilalți participanți au posibilitatea de a se înscrie la programul de practică din vară al retailerului, din perioada iulie - septembrie. Toți finaliștii vor primi burse în valoare totală de 10.000 de lei la sfârșitul proiectului ”Grupul de Excelență”.