Pașii pentru a lucra în industria automotive

Adrian Cinjau • Carieră

Pașii pentru a lucra în industria automotive

Dacă ești entuziasmat să afli cum funcționează o mașină de ultimă generație, intrarea în industria automotive ar putea să fie alegerea potrivită pentru cariera ta.

Îți sunt necesare cunoștințele tehnice, un simț dezvoltat pentru inovație și, nu în ultimul rând, motivația de a învăța despre cele mai noi tendințe în domeniu. Toate acestea, împreună cu pasiunea pentru automotive, sunt indicatori că ți-ai găsit drumul spre o carieră de succes.

Majoritatea oamenilor din domeniul automotive sunt fani ai tuturor autoturismelor și motoarelor, iar această arie din inginerie poate să implice lucrul cu toate tipurile de automobile incluzând: mașini, motociclete, autobuze, vehicule rapide, vehicule mici, camionete etc.

Este necesară o diplomă în inginerie pentru a lucra în industrie? 

Un important pas pentru a avea acces în acest domeniu este obținerea unei diplome în inginerie. În România sunt mai multe Universități care organizează programe de studii dedicate, de exemplu:

Universitatea Politehnică din București – Facultatea de Transporturi oferă programe de studii în domeniul Ingineria Autovehiculelor (Departamentul Autovehicule Rutiere/AR). 

O alternativă pentru accesul în domeniu poate fi obținerea unei diplome în Inginerie Mecanică sau Inginerie Electrică, pentru a dezvolta abilitățile necesare unei cariere în această industrie dinamică.

Care sunt diferitele ramuri ale ingineriei automotive? 

Dacă îți dorești sa devii un inginer în automotive, îți poți concentra eforturile către o gamă largă de specializări. De exemplu, în zona de Cercetare și Dezvoltare (Research &Development) - vei putea contribui la inovație. Poți alege să te specializezi în proiectarea de părți componente ale autovehiculelor, sau poți lucra în tehnica liniei de producție. Nu în ultimul rând, poți să alegi zona de testare și mentenanță a autovehiculelor. 

Toate acestea vor presupune un proces laborios de cercetare și descoperirea unor soluții potrivite pentru fiecare situație în parte.

O altă opțiune poate fi specializarea în mentenanța autoturismelor și suportul post-vânzare. În această zonă vei putea să oferi asistență tehnică pentru clienți după lansarea pe piață a modelelor auto. 

După cum îți imaginezi, oricare dintre aceste roluri sunt urmate de o responsabilitate foarte mare și ai putea să contribui literalmente la schimbarea modului în care călătorim în viitor.

Dacă îți dorești să ai acces la astfel de oportunități, compania ALTEN îți poate oferi câteva proiecte în domeniu. De exemplu, pentru cei care cunosc foarte bine soft-ul CATIA V5 încă din timpul studiilor, autonomie de lucru dar și pentru cei care dețin cunoștințe despre procesele de fabricație, există posibilități de integrare în astfel de proiecte în automotive, aferente diviziei ALTEN TECHNO.

Scrie-ne la jobs@altenromania.ro pentru a discuta cum te putem integra în echipă dacă ești pasionat de domeniu.