Peste 4.000 de joburi deschise în cadrul Angajatori de TOP Inginerie

Adrian Cinjau • Carieră

Peste 4.000 de joburi deschise în cadrul Angajatori de TOP Inginerie

În perioada 12 – 22 aprilie, se desfășoară a 3-a ediție din cadrul celui mai mare târg de carieră din țară, Angajatori de TOP, cu focus pe inginerie. După ce candidații au avut oportunitatea de a aplica la joburile din edițiile trecute, Business și Tehnologie, a venit și rândul persoanelor care își doresc o carieră în industria tehnică să profite de programele de internship și joburile oferite de companii locale și multinaționale care activează în acest domeniu. Indiferent de nivelul de experiență, candidații pot participa gratuit la Angajatori de TOP Inginerie care se derulează online, pe portalul Hipo.ro la nivel național cu focus pe marile orașe.

Potrivit noului studiu realizat de Hipo.ro cu privire la domeniile în care se vor face cele mai multe angajări în 2021, sectorul inginerie-tehnic se situează pe a doua poziție, după sectorul IT&C. În ceea ce privește situația juniorilor, studiul Hipo.ro arată ca ingineria se clasează pe locul al doilea în topul specializărilor cu cele mai multe locuri disponibile, dupa informatică.

La Angajatori de TOP Inginerie companiile participante pun la dipoziție candidaților peste 4.092 de oportunități de carieră, atât pentru profesioniști cât și pentru tineri la început de carieră. Candidații cu studii medii au de asemenea oportunitatea de a căuta printre joburile oferite de companii precum: Continental, ENGIE România, Filtration Group, Huf România, Imsat, Linda Selection și TE Connectivity Sensor Solutions.

O noutate pe piața de referință o aduce compania Haier Tech, care își va deschide prima fabrică  din România care produce frigidere, produse premium conectabile la internet si care se află în plină campanie de recrutare.

“Grupul Haier, lider global in producția electrocasnicelor mari, deschide în România prima fabrică de frigidere, produse premium conectabile la internet. Fabrica se află în Parcul Industrial Vest, Alianso, în comuna Ariceștii Rahtivani, iar investiția se ridică la 70 Mil Euro. Haier Tech este în campanie de recutare intensivă lunile acestea, avem deja 100 de angajați în România și vom angaja în total 800 până la finalul acestui an. Vom angaja 500 de operatori, 170 de tehnicieni (producție, calitate, planificare, logistică, mentenanță) și aproximativ 70 de ingineri, specialiști și manageri. Haier oferă oportunitatea unei cariere de succes într-o companie globală în creștere rapidă în Europa. În atenția noastră sunt atât specialiștii cu experiență, cât și tinerii interesați să înceapă și să își urmeze cariera pas cu pas, pornind de la simplu la complex, o experiență prin care vor participa direct la punerea în funcțiune a unei fabrici de ultimă generație, Industry 4.0 și vor dobândi o experiență condensată valoroasă.” Daniela Dumitru, HR Director Haier Tech

“Angajările noastre răspund solicitărilor de pe proiectele existente în locațiile noastre. Chiar și în această perioadă dificilă pentru toată lumea, inclusiv pentru sectorul auto, avem nevoie de personal talentat și bine pregătit pentru a asigura sustenabilitatea și continuitatea afacerilor noastre. Bineînțeles, volatilitatea impune prudență și responsabilitate sporită din partea tuturor, angajat și angajator. Unul dintre avantajele noastre este că pentru multe produse avem în România atât partea de cercetare-dezvoltare cât și producția efectivă a acestora, astfel încât avem nevoie de specialiști pentru întreg ciclul de dezvoltare și producție, adică o mare varietate de poziții. În prezent, în toate locațiile din România avem peste 400 de poziții deschise.” Maria Marcovici, Head of HR Communications România - Continental


Pe lângă joburile și programele de internship din cadrul Angajatori de TOP Inginerie participanții vor putea dispune gratuit de serviciile din Centrul de Resurse în Carieră:

Consultanță pentru dezvoltarea și îmbunătățirea CV-ului;

Discuții live cu angajatorii;

Consiliere în carieră pentru tineri și pentru cei care aleg să își schimbe jobul;

Profesioniști HR care vor oferi informații și consiliere în carieră candidaților;

Workshopuri special concepute pentru domeniul tehnic.


Companiile care și-au anunțat prezența la Angajatori de TOP Inginerie sunt: 

Continental – recrutează în Timișoara

Hella România – recrutează în Timișoara, Craiova și Lugoj

ENGIE România – recrutează în București, Ploiești, Târgoviște, Brașov, Craiova, Constanța, Pitești, Râmnicu Sărat, Târgu-Jiu, Râmnicu-Vâlcea, Călărași, Buzău, Focșani, Galați, Brăila

Grupul Enel – recrutează în București, Timișoara și Constanța

Yazaki Component Technology – recrutează în Timișoara 

Haier Europe – recrutează în Ploiești

Filtration Group – recrutează în Timișoara

DRAXLMAIER Group – recrutează în Timișoara

TE Connectivity Sensor Solutions – recrutează în Timișoara

ABA - Work in Austria – recrutează în București 

Prysmian – recrutează în Craiova

Linda Selection – recrutează la nivel national

Clariant Products RO – recrutează in Craiova si imprejurimi

COFICAB Group - recrutează în Ploiesti și Arad

Michelin – recrutează în Ploiești, Florești și Câmpina

Huf România – recrutează în Timișoara și Arad

Imsat – recrutează în București, Constanța, Craiova și Pitești

dalli group – recrutează în Timișoara

Schurter Electronic Components – recrutează în Ploiești și Ilfov

Elemaster Pitești  - recrutează în Curtea de Argeș


Deși Angajatori de TOP se apropie de final (22 aprilie) candidații, în special tinerii la început de carieră pot aplica în continuare la peste 5100 programe de internship și joburi destinate lor. Portalul Hipo.ro continuă să ofere o paletă largă de joburi, în toate domeniile de activitate.


Despre Catalyst Solutions 

Catalyst Solutions este o companie românească de consultanță în resurse umane, specializată în soluții de recrutare și employer branding. În cei 14 ani de experiență, Catalyst a devenit cunoscută pentru unele dintre cele mai mari proiecte și evenimente din domeniu, precum :

www.hipo.ro, singurul portal de carieră dedicat exclusiv candidaților cu studii superioare;

Angajatori de TOP, cel mai mare târg de carieră din România, care are loc online în Timișoara și la nivel Național pe www.hipo.ro;

DevTalks, eveniment care reunește profesioniști IT pasionați de Web, Java, Security, Big Data & Cloud, DevOps, Emerging Tech, Product Management, Digital Transformation, Mobile, QA&Testing și SAP 

Top Talents România Connected, program care identifică și premiază cei mai valoroși tineri români;

Studiul Cei mai doriți angajatori, cel mai cuprinzător instrument de pe piață, care măsoară gradul de atractivitate al brandurilor de angajatori, precum și așteptările pe care candidații le au de la aceștia.