Chambers - joc de evadare real si distractiv

Andrei Ceauru • Distracție

Chambers - joc de evadare real si distractiv

In Bucuresti a aparut un nou mod de a te distra cu colegii – jocurile Chambers. Momentan il putem numi jocul Chambers, ca s-a deschis doar o prima camera de joc.

Chambers si-a propus sa mute spatiul de joaca din plan virtual in plan real. In loc de incaperi in care te misti dand scroll, acum exista o incapere in care te misti fizic. In loc de clickuri de mouse, atingi obiecte reale.

Este vorba despre un joc de evadare, real. Pentru cei care au jucat genul “Room Escape” (faimosul si batranul Crimson Room, de exemplu) este mai usor de inteles conceptul: Chambers este exact un Room Escape, dar real, deci un Real Room Escape. Varianta reala se joaca in echipa si e nevoie de colaborarea membrilor pentru a rezolva puzzle-urile din camera. In incapere sunt diverse obiecte de mobilier, functionale sau decorative, care ascund indicii importante. Odata gasite si conectate indiciile, rezolvi puzzle-urile si ajungi tot mai aproape de posibilitatea de a iesi.

Prima camera de la Chambers se numeste Davewriter si arata ca un birou de agentie (camera contine un birou si mobilier in stil clasic, cu vitrine si mini-biblioteci). Echipa poate avea intre 2 si 5 membri, iar limita de timp este de 60 de minute. Pe langa indiciile pe care le gasiti in camera, mai aveti voie sa cereti (printr-un walkie-talkie) un numar limitat de indicii suplimentare. Jocul poate fi rezolvat si fara indiciile suplimentare, cu conditia ca echipa sa se miste repede si eficient.

Tariful este pe persoana (45 de lei). E ca si cum ai merge la o avanpremiera de film, doar ca in filmul asta joci chiar tu. Daca evadezi cu succes, Claudia (de la receptie) noteaza numele echipei si timpul pe care ati reusit sa-l scoateti. Probabil ca la un moment dat vor aparea si pe site sau pe Facebook timpii cei mai buni.

Asadar, fanii Sherlock Holmes isi pot testa in sfarsit abilitatile de detectiv intr-un scenariu real.

La joc poti sa intri doar daca faci inainte rezervare (se poate face cu minim o ora inainte, daca e liber intervalul respectiv). Rezervarile se fac online, pe site-ul Chambers: www.chambers.ro (dati scroll mai jos, la calendar).

Locul cu pricina este in Piata Kogalniceanu, deci din Regie sau Grozavesti se poate ajunge cu 601, care are statie chiar acolo.

Pagina de Facebook Chambers este: https://www.facebook.com/ChambersRomania

Bafta!