Cum l-a dominat Andre Agassi pe Boris Becker la tenis folosind un truc din poker

Andrei Ceauru • Distracție

Cum l-a dominat Andre Agassi pe Boris Becker la tenis folosind un truc din poker André Agassi avea toate premisele să ajungă jucător de poker, căci este originar din Las Vegas, locul de naștere al celui mai popular format de poker, Texas Hold'em No Limit. Până la urmă, destinul l-a purtat către tenis, însă numărul 1 timp de 170 de săptămâni și câștigător al primelor 7 cele mai importante competiții din tenis, André Agassi "Las Vegas Kid" recunoaște recent că pokerul i-a fost de mare ajutor în cariera de sportiv - cel puțin în lungul război pe care l-a dus pe teren împotriva celui mai dur adversar al său, Boris Becker. Statisticile meciurilor dintre cei doi vin să confirme spusele lui Agassi: după 3 înfrângeri la rând, André Agassi a câștigat subit un avantaj și l-a bătut pe Becker de 9 ori în 11 meciuri. Ei bine, acest avantaj, spune Agassi, vine din poker: el a reușit să-l domine pe german cu ajutorul abilității de a citi un "tell" - un indiciu scăpat inconștient de Becker - exact ca în poker.

"Tenisul este un efort de rezolvare a unei probleme. Și nu poți rezolva această problemă dacă nu ai abilitatea și empatia să percepi tot ce se petrece în jurul tău. Cu cât înțelegi mai bine care sunt problemele oponenților, cu atât te poți descurca mai bine, în viață și în afaceri", așa își începe Agassi povestea despre cum și-a învins nemesisul, pe germanul Becker, cu ajutorul unui truc din poker. Iată ce spune "Las Vegas Kid" mai departe:

SOURCE: Facebook

"Boris Becker m-a bătut la primele noastre 3 întâlniri, cu serva și jocul lui cum nu mai văzusem până atunci. Am urmărit înregistrările meciurilor, l-am urmărit și pe el în cele trei întâlniri, și am realizat că are un tic cu limba. Nu glumesc. Se pregătea să servească și, chiar înainte de-a arunca mingea în sus, scotea limba - ori în mijlocul gurii, ori în colțul stâng al gurii. Când servea, dacă își scotea limba în mijloc, servea spre mijlocul terenului. Dacă își punea limba pe o parte, servea în lateral. După asta, cel mai greu nu mi-a fost să-i returnez serviciul, ci să nu-l las să se prindă că îi știu ticul. [...] I-am spus lui Boris despre asta abia după ce s-a retras, căci nu i-aș fi spus-o mai devreme, din instinct de conservare. Eram la o bere cu el la un OktoberFest în Germania și nu m-am putut abține: "Știi că făceai chestia asta cu limba și-ți dădeai serva de gol?" A căzut de pe scaun. Mi-a spus: "Mă duceam acasă după meci și îi spuneam mereu soției că parcă imi citești mintea... N-aveam habar că de fapt îmi citeai limba".

Un detaliu care face trucul lui Agassi și mai impresionant este că însuși Boris Becker este un mare pasionat al jocului cu două cărți. El și-a început cariera de jucător de poker atunci când a fost cooptat de PokerStars, cea mai mare cameră de poker din lume, să se alăture echipei de ambasadori ai jocului, "Team SportStars". Altfel spus, Agassi a reușit să vândă castraveți grădinarului.