Cum sa invingi plictiseala de la cursuri si sa fii atent!

Nemesu Razvan • Distracție

Cum sa invingi plictiseala de la cursuri si sa fii atent!

Esti la curs . Vrei sa fii atent la ceea ce spune profesorul, insa cele 6 ore pe care le-ai petrecut pe scaun, soarele de afara, colega din fata care face sudoku si faptul ca iti vine sa casti non stop fac imposibila atentia ta. Si atunci, cum invingi toti acesti factori care te distrag si cum te focusezi pe intentiile bune?

E relativ simplu:  In primul rand, nu mai incerca sa te inghesui in ultima banca. Daca ai venit la curs este pacat sa pierzi 2 ore degeaba doar pentru o prezenta. Monteaza-te in prima banca pentru a putea auzi tot ce spune profesorul si pentru a nu vedea toate actiunile colegilor din fata ta, in felul asta iti poti focusa atentia pe ceea ce trebuie!

Opreste-ti telefonul! Poate fi un element incredibil de distructiv la curs. Un mesaj, o noutate pe facebook sau pur si simplu un joc te pot face sa ratezi toata informatia.

Elimina toate posibilele influente din jurul tau.  Uita-te prin banca si alunga toate ziarele, pliantele si foile cu desene sau informatii. In momentul in care incepi sa casti la curs, un pliant cu reclama la coafor incepe sa para din ce in ce mai interesant.

Ia-ti mereu o sticla cu apa la tine!  In momentul in care te deshidratezi, corpul tau va capata senzatia de oboseala. Pentru a putea acorda o atentie totala, trebuie sa fii fresh!

Ia notite!  Nu trebuie sa notezi tot ce spune profesorul, cuvant cu cuvant. Incearca sa sintetizezi si sa scrii ideile principale. In momentul in care ti-ai focusat atentia asupra ideilor principale, retii mult mai usor restul informatiei .

Tehnicile folosite pentru a fi atent la curs te pot ajuta sa economisesti enorm de mult timp in sesiune cand te apuci de invatat.  E foarte enervant cand mai ai 2 zile pana la examen si trebuie sa inveti 80 % din materie.In schimb, daca ai formata structura de baza de informatii , e mult mai usor :D