De ce Campusul Regie din Bucuresti?

Sergiu Porcaras • Distracție

De ce Campusul Regie din Bucuresti?

Pentru ca este cel mai mare campus studentesc din Bucuresti si pentru ca aici se imbina perfect utilul cu placutul.  Nu este usor sa termini Politehnica, dar scurta perioada de cativa ani, pe care ti-o ofera acest campus este considerata  poate cea mai frumoasa parte din viata unui student, al unui adult ajuns din provincie in mijlocul Bucurestiului, neavand pe nimeni altcineva, decat colegii de camera si pe cei de facultate.

Pentru ca te adaptezi foarte usor. Cu atatea pub-uri, terase, cluburi, magazine alimentare, spatii verzi,  chiar si biserica pentru cei care inca mai spera la un cinci de trecere. Este practic un oras intr-un oras. Si chiar unul dinamic, plin de viata. Nu trebuie decat sa iesi putin seara la o plimbare prin campus si zici ca esti in Costinesti. Poate ca pentru unii ar putea suna obositor, insa pentru majoritatea este un mod de viata, pe care il astepta mai mult sau mai putin.

Pentru ca in ultimii ani Regia, dupa cum o  numesc toti studentii, a trecut printr-un proces amplu de modernizare. Astfel toate caminele au fost reconditionate,  majoritatea beneficiind de un mobilier nou. Si odata cu lucrarile de reparatii au fost implementate si retele structurate pentru internet, pentru ca toti studentii sa aiba acces la internet prin conexiuni rapide si eficiente.

Au fost montate interfoane la usile de acces in toate caminele si camere de supraveghere la intrarile si iesirile din camine, dar si in interiorul complexului studentesc.  De asemenea, folosind sisteme de automatizari porti s-a facilitat accesul in campus. Un alt lucru important consta in reasfaltarea strazilor din interiorul campusului si crearea de noi locuri de parcare, evitandu-se prin acest mod aglomeratia si inconfortul creat de autoturisme.

Insa punctul forte sta in prioritizarea conducerii U.P.B  in amenajarea de spatii verzi, plantandu-se astfel peste 1500 de arbori si arbusti, dar si de spatii de recreere, cu foisoare, gratare, zone sportive si alei illuminate.

Poate ca inca nu am ajuns la conditiile ideale, insa este un pas important catre normalitate si cred ca Regia, in ultimii ani a inceput sa se indrepte in aceasta directie cat se poate de normala dar si de necesara pentru un tanar student politehnist din ziua de azi.