Evenimente pentru studenti

Roxana Florescu • Distracție

Evenimente pentru studenti

Dupa febra examenelor si stresul acumulat in timpul sesiunilor, studentii au prilejul de a se relaxa si de a se destinde printr-o serie de evenimente special dedicate acestora. In cadrul unui astfel de festival, accesul studentilor este unul gratuit. “Unifest”, caci asa se numeste evenimentul, gazduieste studentii veniti din toate colturile tarii, in spatele succesului si muncii depuse, aflandu-se Uniunea Studentilor din Romania.

Programul contine evenimente culturale, sportive, sociale si academice, in care studentii se pot implica si dezbate subiecte.  Cunoscut ca cel mai impresionant si maret festival dedicat  studentilor, “Unifest” ofera o paleta uimitoare de evenimente educationale, de care studentii se pot bucura si din care isi pot descoperi anumite inclinatii sau pasiuni ascunse. Se poate vorbi de o intreaga colectie de scenete de teatru, de filme si muzica, totul pentru o mai vasta cultura a studentilor  de pretutindeni.

Scenetelor de teatru si de film li se alatura si spectacole oferite la Ateneu, la opera si opereta. Ofertele cu acces gratuit pentru studenti, in cadrul festivalului “Unifest” nu se opresc aici, pe langa cele mentionate, venind din urma si adevarate traininguri, intreceri sportive si dezbateri, care mai de care mai interesante in ochii studentilor.

Actiunile caritabile nu lipsesc nici ele din gama de evenimente a festivalului, printre ele regasindu-se chiar si donarea de sange pentru persoanele mai putin norocoase. Latura culturala mai poate fi dezvoltata si imbogatita, de asemenea, prin participarea la spectacole de poezie si vizionare de filme, in scopul incurajarii si participarii tinerilor studenti  romani la cultura, fapt care, din pacate, se dovedeste a fi din ce in ce mai rar in zilele noastre.

Prin toate aceste evenimente culturale, festivalul studentesc isi propune sa apropie mai mult tinerii studenti  de partea culturala, cat si descoperirea de noi talente, indiferent ca acestea sunt din domeniul sportiv sau in oricare alt domeniu mentionat.