Sanatate si Tinerete prin Sport

Andrei Ceauru • Distracție

Sanatate si Tinerete prin Sport

Duminica, 11 mai, are loc a XXII-a editie a Crosului Universitatii din Bucuresti, Cora Lujerului Challenge. Incepand cu ora 10:00 se va da startul competitiei care are ca scop promovarea sportului in randul tinerilor, incurajarea unui stil de viata sanatos si a unei atitudini pozitive si competitionale.

Punctul de start al Crosului este Piata Operei (Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti), traseul continuand pe Splaiul Independentei- Soseaua Cotroceni-Bulevardul Iuliu Maniu iar finish-ul se inregistreaza in parcarea Cora Lujerului. Lungimea traseului este de aproximativ 3.800 m.

Pentru buna desfasurare a competitiei, intre orele 9.30-11.00 va fi restrictionat traficul rutier, dupa cum urmeaza:

  • Bd. Mihail Kogalniceanu, intre strada Vasile Parvan si Splaiul Independentei - inchidere totala
  • Splaiul Independentei, intre Podul Operei si Podul Cotroceni - inchidere totala
  • Pe banda I de circulatie a Soselei Cotroceni si Bulevardului Iuliu Maniu, care va fi delimitata de celelalte benzi de circulatie cu garduri si banda.

Pentru devierea circulației de pe arterele menționate mai sus, organizatorii propun utilizarea următoarelor rute ocolitoare: Calea Plevnei și Str Bogdan Petriceicu Hașdeu – Str. Izvor – Str. Alexandru Vitzu – Bd. Prof. Dr. Ghe. Marinescu -  Șoseaua Cotroceni.

Inscrierile incep de la ora 7:30, pe terenul de fotbal din spatele Facultatii de Drept.

Crosul are 7 categorii, gandite sa acopere o paleta cat mai mare a fanilor sportului: copii intre 12 si 16 ani, elevi intre 17 si 19 ani, seniori intre 19 si 41 de ani si veteranii de peste 42 de ani, in afara de aceasta impartire pe varsta mai exista 3 grupe special - a angajatilor Universitatii Bucuresti, a studentilor Universitatii Bucuresti si a angajatilor Cora.

Primele 3 fete si primii 3 baieti de la fiecare dintre categorii vor primi premii importante oferite de sponsorii competitiei.

Pentru ca sportul se adreseaza tuturor, Crosul Universitatii din Bucuresti Cora Lujerului Challenge a pregatit si o hipertombola cu premii surpriza. Pe baza taloanelor de inscriere la cros, prin tragerea la sorti se vor desemna si multi alti castigatori.

Crosul Universitatii Bucuresti Cora Lujerului Challenge isi propune sa incurajeze implicarea sociala si de aceea in cadrul evenimentului poti face donatii catre Asociatia M.A.ME, a carei misiune este sa sprijine lupta impotriva cancerului la copii.

Un eveniment de asemenea amploare nu se poate organiza fara voluntari si de aceea un rol important il au studentii Universitatii din Bucuresti, care atrag astfel  atentia asupra importantei voluntariatului in proiectele cu impact social pe termen lung.

Marile premii constau in gadgeturi de ultima generatie oferite de catre Cora Lujerului , vouchere de cumparaturi de la Decathlon, cel mai mare retailer de echipamente sportive din Romania si carduri de acces la Body Art Wellness Club.

Principalul scop al organizatorilor: Universitatea Bucuresti, Cora Lujerului, ERKA Synergy Communication, cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti este de a incuraja sportul de masa si un stil de viata sanatos.

La eveniment si-au confirmat prezenta Ministrul Tineretului si Sportului Gabriela Szabo, Primarului General al Capitalei Sorin Oprescu, atleta Paula Ivan si rectorul Universitatii Bucuresti Mircea Dumitru.