Cum te afirmi ca si absolvent in fata unui angajator?

Sergiu Porcaras • Facultate

Cum te afirmi ca si absolvent in fata unui angajator?

Cu totii stim ca practica din facultate, care este aproape inexistenta reprezinta poate cea mai importanta parte a studiilor superioare. Pentru ca un angajator nu se uita in carnetul tau de note sa vada cat de bun, sau cat de prost ai fost tu la scoala. Pe el il intereseaza oamenii de „calitate”, care sa poata aduce profit companiei intr-un mod cat mai eficient.

 

Dar cum poti demonstra acest lucru ca si proaspat absolvent de facultate?

In principiu este foarte dificil! Insa exista diferite modalitati prin care ii poti arata unui angajator abilitatile tale ca si viitor angajat.

Seriozitatea, dar si modul in care percepi viitorul tau job conteaza foarte mult. Cu atat mai mult, cand jobul este din domeniul tau de specializare!

Trebuie sa-i demonstrezi ca tu practic iti doresti acel job si vei face tot posibilul sa-l ai! Dar nici sa te arunci ca surdul in toba la orice ti se va propune. Aici trebuie sa te mentii intr-un grafic cat mai profesionist posibil, iar daca nu te pricepi, poti accesa diferite site-uri de specialitate pentru a te informa.

 

Un alt factor il reprezinta calitatea de a genera idei originale, de a vorbi si scrie corect. Conteaza foarte mult modul in care te exprimi si nu se admit greseli de ortografie, mai ales intr-o scrisoare de intentie sau intr-un CV.

Intr-un interviu, nu trebuie sa pari nici foarte emotionat, dar nici prea relaxat. O pozitie corecta pe scaun iti va fi in avantaj si cunostinte cat mai multe despre compania care te intervieveaza, reprezinta un punct in plus de incredere din partea angajatorului.

 

Si nu in ultimul rand, dar poate cel mai important lucru, este tinuta cu care te prezinti. Pentru ca prima impresie conteaza cel mai mult, este bine sa ai o tinuta cat mai office si daca se poate fara culori care iti iau ochii la propriu.