Cum vor modela viitorul cei care acum se înscriu la facultate?

Adrian Cinjau • Facultate

Cum vor modela viitorul cei care acum se înscriu la facultate?

Citești despre meseriile viitorului nu prea îndepărtat, despre cum educația formală prinde greu din urmă progresul tehnologic și schimbările sociale produse atât de noua economie cât și de strategiile populiste ale guvernelor.

Tinerii care sunt astăzi în școli au nevoie să înțeleagă că, indiferent de sistemele în care cresc, este datoria lor față de ei înșiși să învețe, să se autodepășească, să trateze cu interes orice oportunitate de dezvoltare. În contextul în care crește procentul celor ce au acces la informație de calitate, ca să te diferențiezi și să fii ceea ce vrei, să ajungi să construiești viitorul așa cum îți place și nu să îl trăiești pasiv, trebuie să absorbi inteligent cât mai multă informație. Pasul următor va fi să transformi tot ce absorbi în ceea ce vei face tu în viitor.

Sperăm că roboții vor „fura” joburile repetitive și dificile și că oamenii vor fi destul de inspirați să îi programeze spre binele umanității. Iar joburile din zona creativă, a exprimării omului prin creații vizuale, prin cuvânt, sunet să expandeze, să aducă bucurie atât la momentul creației cât și beneficiarilor creațiilor. 

Un inspirat târg educațional de nișă, StudyIN by Premium Edu, în 4 octombrie la ARCUB Gabroveni din str. Lipscani 84-90 București, aduce universități în domeniul arte, fashion, business și inovație: arhitectură, arte fine, grafică, ilustrație, design de interior, de produs, advertising, comunicare, PR, HR, design vestimentar, styling, fotografie și jurnalism de modă, fashion business, business și management, hospitality și culinary arts.

Tinerii, profesorii, părinții, consilierii vor putea întâlni noi idei educaționale și cum se poate trăi din Artă, în toate formele acesteia.