De ce iubim berea? Si ce legatura are ea cu studentia?

Sergiu Porcaras • Facultate

De ce iubim berea? Si ce legatura are ea cu studentia?

Berea la sticla de 2L, la sticla de 1L, la doza, la halba, la metru, la roata, la fete, la un gratar, oricum ai incadra-o, combinata si cu o stare de bine, devine bautura cea mai apreciata de un student.

Ieftina, scumpa,  mai buna, mai proasta, mai calda sau mai rece, in functie de posibilitati, bautura cu un grad oarecum scazut de alcoolemie este ingredientul perfect si probabil cel mai la indemana, atunci cand vrei sa dai o petrecere sau pur si simplu vrei sa iesi in oras cu niste prieteni.

Astfel, In functie de buget, dar si de locatie, tanarul student are posibilitatea ca pe toata perioada lui de studentie si nu numai, sa deguste si cea mai placuta bere din viata lui. Aceasta se mai numeste si „berea de socializare”. Este imposibil ca macar o data in viata ta sa nu fi baut o astfel de bere.

Berea de socializare” se gaseste in anumite pub-uri, cluburi si terase, doar in cantitati de 0.33L  si la un pret nu mai mic 12Ron/sticluta. Este acea bere, care-ti face portofelul sa se gandeasca serios si la ziua de maine. Dar este buna si la urma urmei nu vrei sa faci o impresie proasta fata de cei cu care iesi in oras. De ce se numeste „de socializare”? Pentru ca o intinzi aproape toata discutia, fara a mai fi nevoie sa mai comanzi inca una.

Si ce legatura are ea cu studentia?

Absolut nicio legatura. Insa, banuiesc ca cele mai importante amintiri din aceasta perioada nu sunt in timp ce scriai la un curs, sau in timp ce-ti faceai un proiect pentru scoala. Acum scoate frumos o doza rece din frigider si incearca sa faci o legatura!

Studentele beau bere?

Studentele beau orice pica. Chiar si bere. La inceput este putin mai dificil, deoarece asimilata cu partea barbateasca le face, cred ele, sa fie putin mai vulnerabile. Asta bineinteles pana la proba contrarie. Dar, ca si celebra expresie „De ce iubim  femeile?”, poate ca din acelasi motiv pentru care iubim si berea.