Este adevarat ca prieteniile cele mai bune se leaga in facultate?

Sergiu Porcaras • Facultate

Este adevarat ca prieteniile cele mai bune se leaga in facultate?

Un studiu recent arata ca prieteniile cele mai bune se leaga intre colegii de camin din timpul facultatii. Si daca e sa ne gandim putin la acest aspect, cred ca este si adevarat. Asta bineinteles daca ai stat in camin! Insa nu este o regula, pentru ca poti avea prieteni la fel de buni inca din liceu sau chiar mai devreme.

 

Acelasi studiu arata ca dupa varsta de 30 ani esti mai putin preocupat in a-ti face prieteni noi. Deja la varsta asta apar alte prioritati si probleme legate de servici, casnicie, rate la banci, copii, etc. Insa nici aici nu este o regula!

 

Daca timp de 2-3 ani ajungi sa stai intr-o camera de camin cu aceiasi colegi, ajungi la un moment dat sa-i cunosti destul de bine, pentru a putea lega o relatie de buna prietenie intre tine si ei. Astfel ca problemele comune legate de facultate, de mancare si preponderent de lipsa banilor ii „ajuta” oarecum pe studenti sa aiba mai multa incredere unul in altul. Iar asa zisa viata de noapte, care in termeni studentesti se poate traduce prin sticle de bere la 2 litri consumate pana dimineata, poate fi un avantaj in acest sens.

 

Astfel de prietenii pot dura toata viata, asta daca dupa ce te-ai insurat, nu trebuie sa-i ceri mereu acordul scris al sotiei, pentru a iesi cu prietenii la o bere, doua. Sau mai rau...sa nu fie nevoie sa o iei si pe ea la peste, fotbal sau oriunde vrei tu sa mai mergi.

 

Nu stiu daca este adevarat faptul ca cele mai bune prietenii se leaga in facultate, insa mai mult ca sigur anii de studentie joaca un rol foarte important in dezvoltarea ta ca om atat pe plan profesional, in alegerea unei cariere de succes cat si pe plan social.