Lucrarea de licenta. Cateva puncte de care trebuie sa tii cont!

Nemesu Razvan • Facultate

Lucrarea de licenta. Cateva puncte de care trebuie sa tii cont!

Ai ajuns la sfarsitul facultatii si urmeaza pasul cel mare: Lucrarea de licenta. E unul dintre cele mai importante momente din viata ta, totusi, daca ii acorzi o oarecare atentie si daca stii ce ai facut in facultate, este foarte greu sa nu treci cu brio peste acest moment.

Pentru a nu avea surprize neplacute, incearca sa tii cont de niste criterii importante:

  1. Fii atent la modul in care te prezinti!  Poate nu te simti extrem de comod in costum, cravata si pantofi, insa licenta nu o dai de prea multe ori in viata, asadar fa un sacrificiu!
  2. Rupe-ti cateva zile si invata ceea ce prezinti!  Trebuie sa fii stapan pe tine. In momentul in care iti dai licenta trebuie sa fii pregatit pentru jobul ce va urma si trebuie sa fii as in domeniul tau. Lasa-le o impresie buna profesorilor din comisie!
  3. Ai grija la aspectul lucrarii!  Structureaza lucrarea in asa fel incat sa fie cat mai ingrijita cu putinta.  Aspectul lucrarii iti poate aduce puncte in plus la nota.
  4. Incearca sa iti faci de unul singur lucrarea!  Exista diverse locuri de unde iti poti achizitiona lucrari de licenta gata facute. Uita de ele. In felul acesta economisesti foarte multi bani si reusesti sa inveti pe ultima suta de metri detalii pe care le-ai omis sau nu ai vrut sa le inveti in facultate.
  5. Nu petrece inainte, petrece dupa! Stresul e mare si presiunea te doboara. Nu fa insa greseala de a iesi la distractie inainte de licenta. O noapte pierduta se poate simti si tu trebuie sa fii in cea mai buna forma. Ai timp dupa ce iei nota 10 sa petreci in voie o saptamana intreaga.
  6. Fii hotarat! Nu te duce in fata comisiei ca la taiere. Nu te omoara nimeni, din contra, de cele mai multe ori profesorii se amuza cand te vad timorat si speriat. Curaj!

Tine cont de sfaturi si o sa fii un absolvent de succes !:D