Sfaturi pentru a te organiza mai bine in perioada examenelor

Andrei Ceauru • Facultate

Sfaturi pentru a te organiza mai bine in perioada examenelor Ti se intampla ca uneori, in sesiune in special, sa intampini dificultati care nu te lasa sa te organzezi sau care nu te lasa sa te concentrezi? Stresul sau lipsa de timp sunt cei mai mari inamici ai tai?

Iata cateva sfaturi pentru a te organiza mai bine, pentru nu comite greseli si pentru a ajunge la un nivel mai ridicat. La greselile pe care le-ai putea comite, vei putea gasi unele sfaturi pentru a le remedia.

Deci daca iti doresti sa te diferentiezi de alti studenti, daca vrei ca toate sansele sa se afle de partea ta, cea mai buna solutie este sa treci la actiune si sa iti demonstrezi tie insuti ca poti sa fii cel mai bun.

Nu ai invatat cursurile? Incearca sa te motivezi pentru a invata cursurile si mai ales, incearca sa iti faci timp pentru a invata.

Ai cateva momente de neatentie? Incearca sa fii mai putin stresat, pentru a nu-ti pierde motivatia si concentrarea. In plus, este foarte important sa iti « lucrezi » concentrarea in timp de lucrezi. Trebuie sa fii concentrat de la inceput pana la sfarsit si sa nu lasi pe nimeni sau nimic sa te perturbeze.

Nu ai inteles cursurile? Nu ezita si cere ajutorul colegilor sau profesorilor. Trebuie sa incerci sa intelegi toate cursurile si tot ceea ce trebuie invatat.

Ai inteles gresit enunturile? Trebuie sa iti faci timp sa citesti asa cum trebuie enunturile sau cerintele. Trebuie sa fii sigur cu privire la ceea ce se vrea de la tine. Enunturile nu trebuie sa fie citite doar o singura data. Trebuie sa retii doar lucrurile cele mai importante si sa intelegi ceea ce asteapta profesorul de la tine.

Credeai ca ai inteles bine cursurile? Ai nevoie de timp pentru a exersa, pentru te evalua si pentru a fi sigur de ceea ce asteapta lumea de la tine.

Ai goluri de memorie? Memoria este un lucru care se exerseaza, care se munceste, fiind un lucru foarte important. Antrenamentul este foarte important atunci cand vrei sa iti perfectionezi memoria. Este o prima etapa indispensabila.

Ai fost stresat? Inca o data, in acest caz, antrenamentul este unul foarte important. Incearca sa te pui din timp in « situatie » si sa iti dai seama daca esti capabil sau nu sa redai cursul sau ceea ce se cere de la tine. Este foarte important sa inveti sa tii sub frau stresul.