Topul facultatilor cu cele mai bune sanse de angajare

Nemesu Razvan • Facultate

Topul facultatilor cu cele mai bune sanse de angajare

In momentul in care alegi o facultate, incerci sa te orientezi spre ceva care iti ofera cele mai bune oportunitati pentru a-ti continua viata intr-un ritm sustinut si care sa iti aduca succes. Pe baza site-urilor de recrutare din Romania, am descoperit un top al celor mai bune facultati din acest punct de vedere.

Daca vrei sa ai un loc de munca dupa ce termini facultatea, incearca sa te orientezi spre una din urmatoarele optiuni:

  • Facultatea de informatica.  In IT sunt aproximativ 1400 de locuri de munca vacante. Pe deasupra , un job in IT este foarte bine platit iar domeniul este unul de viitor.
  • Facultatea de constructii. Desi domeniul a cazut destul de mult in ultima perioada, ofertele de munca pentru tinerii profesionisti din constructii sunt in numar relativ mare. Din pacate, salariile pentru inceput sunt relativ micute.
  • Facultatile de automatica . Impreuna cu facultatea de constructii si cea de telecomunicatii insumeaza aproximativ 1200 locuri de munca. Ingineria a fost, este si va fi baza unei societati moderne si va oferi intotdeauna locuri de munca celor care o abordeaza.
  • Finante banci. In perioada de criza, bancile functioneaza foarte bine. In acest domeniu se gasesc  1000 de posturi vacante pentru tinerii absolventi.
  • Marketing si comunicare. Orice firma are nevoie de vanzari, motiv pentru care joburile vacante in acest domeniu sunt in numar de 930.
  • Medicina , Farmacie. Un alt domeniu care nu va muri niciodata este domeniul medical. Desi o facultate grea, terminarea ei iti asigura un loc de munca.

Alte facultati cu oportunitati mari de angajare sunt facultatea de limbi straine, Management , drept, resurse umane si psihologie. Desi traim intr-o perioada nu extraordinar de buna pe piata muncii, tinerii cu adevarat profesionisti reusesc intotdeauna sa isi gaseasca un job stabil si platit decent.