La ce ma ajuta masterul?
Roxana Florescu • • Master
Cunoscut ca si studiu universitar de ciclul doi, masteratul ajuta la o mai profunda cunoastere a informatiilor obtinute in urma studiilor licentei sau in oricare alt domeniu. La master se pot inscrie doar cei care au terminat minim 3 ani de facultate. Fiind privit ca si un studiu superior, cu un grad ridicat de cunostinte, masterul poate ajuta si in drumul catre studii ca cele de doctorat.
In general, inscrierea la master se realizeaza din dorinta de a evolua in domeniul ales, dar nu numai. Un master poate da ocazia absolventului de a se reprofila, de a se axa pe un nou domeniu de activitate, la care, pana in prezent, nu a putut avea acces. In cadrul cursurilor de masterat, pe langa acumularea de noi informatii, mai sunt prezente si sarcini de prezentare a unor lucrari cu un continut ridicat de profesionalism, cu ajutorul carora sunt testate adevaratele aptitudini ale studentului.
Cele mai cautate mastere sunt cele in Administrarea Afacerilor, It, Studii Economice si Politice, in timp ce Jurnalismul se afla pe locul doi in topul celor mai cautate mastere. Fie ca este urmat in tara sau in strainatate, un master este cu adevarat important doar in cazul in care, persoana in cauza decide, cu adevarat, urmarea unor cursuri de calitate. Experienta, dar si informatiile pretioase culese in timpul unui master devin adevarate comori pentru cei care isi doresc cu adevarat sa castige teren intr-o functie profesionala mai inalta.
Conform specialistilor, masterul nu a fost si nu este considerat ca principalul atu intr-o posibila angajare. De ce? Pentru ca, indiferent daca absolventul a urmat cursuri de master, importanta ramane experienta profesionala in domeniu, si nu diploma obtinuta in cele din urma.
Cu toate astea, absolventii ciclului doi de studiu universitar sunt considerati a fi cu un pas inaintea licentiatilor, datorilor cantitatii impresionante de informatii, dar si practicii dobandite in cei doi ani de master. Concluzia: o mai rapida avansare pe plan profesional.