Master sau Job?

Nemesu Razvan • Master

Master sau Job?

A trecut facultatea. Parca, privind retrospectiv nu a fost asa de grea. Apar insa din nou intrebarile existentiale:Incotro ma indrept? Ce fac cu viata mea?  Ce merita sa fac mai mult?

Ai 2 optiuni:

  • Termini cu invatatul si intri in piata muncii .

Deja stii prea bine daca iti e de ajuns ceea ce ai invatat sau vrei sa mai continui. Analizeaza-ti bine oportunitatile si daca stii cu siguranta ce ai de facut ca angajat pe domeniul tau, nu mai pierde vremea! Experienta conteaza de cele mai multe ori mai mult decat scoala si daca vrei sa te inscrii la un master, cu putin efort il poti face si in paralel.

  • te inscrii la un master.

Daca pentru prima optiune este oarecum evident ceea ce trebuie sa faci, a doua iti poate da ceva batai de cap.

Indiferent ce facultate ai terminat, masterul reprezinta o aprofundare a unui subiect din cele invatate pana acum. Gandeste-te bine ce ti-a placut cel mai mult in facultate si ce anume te-ar ajuta cel mai mult. De asemenea, gandeste-te si ce vrei sa faci mai departe!  Daca vrei sa te angajezi, gaseste un master in domeniul tau!  Daca vrei sa iti faci propria afacere, incearca sa gasesti un master cu profil economic !  Te poate ajuta extrem de mult sa ai cunostiinte in domeniu.

Daca vrei sa devii cu adevarat profesionist, cauta o bursa in strainatate!  Poate ca materia este aceeasi insa viziunea este diferita si in felul asta iti poti cunoaste domeniul din multe alte unghiuri.

In plus, un master in strainatate te poate propulsa spre o cariera internationala de succes. Toata lumea stie ca romanii se numara printre cei mai de succes oameni din lume. E adevarat ca exista si contraexemple, insa tu vei fi un exemplu pozitiv.