Changemakers - proiect pe tema responsabilitatii sociale si cetateniei active

Andrei Ceauru • Noutăți

Changemakers - proiect pe tema responsabilitatii sociale si cetateniei active

Asociatia Studentilor Economisti din Romania (ASER) desfasoara in aceasta primavara cea de-a  VI-a editie a proiectului Changemakers. Studentii din ASE, SNSPA si Universitatea Bucuresti au sansa de a acumula cunostinte despre diferite concepte cu caracter social precum anteprenoriatul social, anteprenoriatul transformational, cu scopul de a cunoaste mai bine domeniul social din Romania si de a avea cunostintele necesare implementarii unui proiect ce are impact social.

Prima etapa este constituita din conferinta de deschidere „Povesti care schimba Romania”, care va avea loc in data de 25 martie  2014, la Hotel Minerva, Sala Himalaya. Raed Arafat, Dragos Bucurenci, Oana Toiu, Traian Bruma, Ariel Constantinof vor vorbi despre modul in care au adus schimbarea in Romnia. Rolul acestei conferinte este de motivare a studentilor, de constientizare a importantei reponsabilitatii sociale.

Cea de-a doua etapa, denumita InfoChange, are scopul de a informa participantii. Acestia vor avea parte de experiente de invatare(traininguri, workshopuri, discutii cu oameni care au initiat proiecte sociale) astfel incat acestia sa isi formeze o imagine de ansamblu asupra mediului social si sa dobandeasca cunostinte despre concepte precum anteprenoriatul transformational, anteprenoriat social s.a., care puse in aplicare produc un impact pozitiv in societate.

Ultima etapa, denumita „Incubatorul de soluţii”, le ofera participantilor accesul la experiente de invatare care le permite acestora sa dezvolte proiecte sociale ce au ca scop punerea in aplicare a conceptelor de responsabilitate sociala, anteprenoriat social, anteprenoriat transformational in rezolvarea unor probleme si nevoi sociale.

Ulterior, participantii vor avea ocazia de a intra in comunitatea Changemakers. Comunitatea va fi reprezentata din participantii ce doresc sa participe activ la rezolvarea diferitelor problemelor sociale si le va permite sa se conecteze între ei. Astfel, comunitatea ofera sansa implementarii proiectelor sociale in societate, aducandu-i acesteia un impact pozitiv.

Inscrie-te pana pe 26 martie pe suntunchangemaker.aser.ro si adu un impact pozitiv in societate!

Persoana de contact:

Adina Cristea

Responsabil PR - Proiectul Changemakers

Adinaa.iulia@gmail.com

Despre Asociația Studenților Economiști din România (ASER)

Asociația Studenților Economisti din Romania este un ONG infiintat acum 15 ani, care doreste sa dea posibilitatea studentilor de a se exprima, de a se dezvolta, de a se informa mai mult. Investim in educatie, in creativitate, in studentii care vor mai mult de la facultate, care sunt intr-o continua cautare de inovatie, in viitorii oameni de succes.