Creditul bancar pentru studenti

Roxana Florescu • Noutăți

Creditul bancar pentru studenti

Nu multe au fost ocaziile in care, aproape ca orice student a simtit lipsa banilor. Variantele pentru obtinerea unei sume sunt minime, iar majoritatea sunt bazate pe imprumuturi de durata scurta, venite din buzunarul colegilor de facultate sau a rudelor. Cu trecerea timpului, lucrurile au evoluat, iar problemele financiare, pot deveni, incetul cu incetul, de domeniul trecutului.  In prezent, studentii care nu isi pot gasi un serviciu in timpul facultatii, pot acum apela la un credit bancar.Cum este posibil acest lucru? Cu toate ca bancile nu se inghesuie in oferte de acest gen, exista totusi posibilitatea ca un student sa ceara si sa obtina un credit.

Asadar, studentului i se pun la dispozitie credite speciale, care il pot ajuta la plata studiilor, atat universitare, cat si post universitare. Pe langa aceste credite speciale, studentului i se ofera posibilitatea de a opta si pentru credite ce pot folosite in scopul cheltuielilor de zi cu zi, a manualelor cerute in timpul anilor universitari sau, de ce nu, a platii chiriei.

Astfel de credite pentru studenti  pot cere insa, dovada unui venit din partea studentului. Nu este si cazul BRD-ului. Aici nu se cere o dovada a nici unui venit din partea studentului, insa, este totusi necesara, prezentarea unuia sau mai multor co-debitori, care isi pot dovedi veniturile. O data prezentati si indeplinite restul cerintelor, dosarul poate merge spre verificare, mai departe urmand ca studentul sa primeasca raspunsul din partea bancii.

Rambursarea creditului (dobanda si comisioanele)  se poate efectua intr-o perioada de pana la doi ani (perioada de gratie). Imediat dupa sfarsitul perioadei de gratie, incepe si procesul de rambursare a creditului.  Acesta poate incepe chiar si dupa angajarea propriu-zisa a absolventului, fapt ce ii face acestuia mai usoara plata imprumutului bancar.

Pe langa creditele pentru cheltuielile de zi cu zi sau cele pentru plata studiilor, pachetul mai contine si un credit special pentru cheltuieli ca taxe, drum sau bani de cheltuiala necesari in  programele universitare ce implica deplasarea studentilor in strainatate.