Cum iti protejezi picioarele vara pe santier?

Adrian Cinjau • Noutăți

Cum iti protejezi picioarele vara pe santier?

Temperaturile inalte, umiditatea ridicata si deshidratarea sunt riscuri pe care ni le asumam la expunerea indelungata la soare. Munca in aer liber pe timpul verii devine cu atat mai dificila. Riscurile de accidentare cresc in lipsa echipamentului de protectie potrivit. Siguranta la locul de munca ar trebui sa reprezinte o prioritate pentru angajatori si angajati, in special in medii industriale sau pe santiere. 

De aceea, echipamentele de protectie trebuie alese in functie de riscurile de accidentare implicate, dar si de sezon. Protectia picioarelor pe timpul verii trebuie asigurata tinand cont si de confortul termic pentru utilizator. Fie ca vorbim despre bocanci de santier sau sandale de lucru, incaltamintea de protectie pentru riscuri mecanice poate beneficia de bombeu si lamela antiperforatie, dar si talpa rezistenta la abraziune sau contactul cu hidrocarburi.

Daca este cazul, bocancii de santier pot dispune de fete impermeabile. In plus, munca pe santier poate presupune contactul cu praf, aschii, scantei sau moloz. 

O pereche trainica de bocanci de santier poate asigura siguranta piciorului in astfel de situatii. Totusi, la temperaturile crescute din timpul verii, aerisirea piciorului este limitata. Transpiratia excesiva si mirosurile neplacute pot descuraja lucratorii sa poarte bocancii, in favoarea adidasilor sau a altor tipuri de incaltaminte mai confortabila.

In unele situatii, o pereche de sandale de lucru poate oferi o protectie adecvata, dar si un confort superior. Realizate din materiale respirabile sau piele cu perforatii, acestea permit aerisirea piciorului, si o eliminare a umiditatii mult mai eficienta. 

Daca munca se desfasoara in medii uscate, sandalele de lucru pot oferi un confort superior bocancilor, in special pe perioade indelungate de utilizare. Dincolo de regulile modei, purtarea unei perechi de ciorapi impreuna cu sandalele de lucru ofera o protectie suplimentara la praf sau a pietricelelor.

Dezavantajul sandalelor de lucru este protectia limitata la obiecte contondente, aschii sau scantei. De asemenea, sandalele de lucru nu sunt recomandate pentru mediile de lucru cu umiditate crescuta, sau cu risc de contact cu substante periculoase. 

Trebuie tinut minte ca evaluarea riscurilor la locul de munca este esentiala. Bocancii de santier pot fi o optiune buna de obicei, dar pe timpul verii, confortul oferit de sandale va fi de ajutor intr-o varietate de medii de lucru. 

La temperaturi inalte, sandalele de lucru sunt o alegere ideala pentru activitatile cu riscuri scazute de accidentare, munca in logistica si depozitare si multe altele.