DevTalks, evenimentul dedicat profesionistilor IT, se extinde la nivel national!

Andrei Ceauru • Noutăți

DevTalks, evenimentul dedicat profesionistilor IT, se extinde la nivel national!

DevTalks este un eveniment dedicat developerilor si specialistilor IT din Romania, celor care sunt interesati de evolutia tehnologica din zonele Web, Cloud Computing si Big Data. Anul acesta evenimentul se extinde la nivel national, fiind prezent in Cluj-Napoca (13 mai) si Bucuresti (11 iunie). Cele 2 editii vor reuni 850 de profesionisti IT, specialisti BI/Big Data, IoT, Mobile & Web developeri, pasionati de domeniul IT care vor participa la sesiuni in cadrul carora vor fi dezbatute ultimele noutati, tendinte si provocari din domeniul tehnologiei.  

DevTalks este un eveniment orientat catre dezvoltarea profesionistilor si a celor pasionati de domeniul IT, o conferinta cu si despre developeri ce cuprinde o serie de sesiuni axate pe notiuni concrete din industria IT. Dupa succesul inregistrat in 2014, evenimentul se extinde la nivel national, fiind prezent prin 2 editii:

  • Cluj-Napoca, 13 mai - Grand Hotel Italia
  • Bucuresti, 11 iunie - Romexpo, C1

Companiile care vor sa participe la eveniment se pot inscrie contactandu-ne la adresa contact@devtalks.ro

In cadrul evenimentelor DevTalks din acest an, participantii vor avea parte de o experienta unica, sesiuni si discutii informale despre noile tendinte si solutii IT, situatii practice si cazuri concrete. Punctele de interes in cadrul editiilor DevTalks din acest an sunt:

  • 4 scene diferite, denumite in functie de temele abordate: The Future Web, Mobile & IoT, Could Computing si BI/Big Data;
  • 15 speakeri internationali din diferite colturi ale lumii: Anglia, Belgia, Germania, Austria, Olanda, Elvetia, Cehia si Rusia.
  • 850 de dezvoltatori si profesionisti IT, pasionati de tehnologie si dezvoltare profesionala;
  • 14 ore de continut tehnic si discutii de tip panel;

Agenda evenimentelor DevTalks 2015 este structurata in functie de cele patru scene paralele, in cadrul carora vor fi abordate topici precum:

  • Scena: The Future Web – vor fi abordate subiecte care vor raspunde provocarilor lansate de aparitia noilor tehnologii si procese. Cateva exemple: Beyond HTTP, Breaking Free of The Web, A Glimpse into Disruptive Web Development Education, Next gen HTML5 and JS;
  • Scena: Mobile & IoT – implementarea de solutii pentru telefoanele mobile ramane o prioritate pentru profesionistii IT, iar Internet of Things (IoT - interactiunile dintre dispozitive inteligente unice interconectate prin infrastructura internet actuala) devine un subiect din ce in ce mai popular. Cateva exemple de subiecte care vor fi abordate in cadrul acestei scene sunt: Changing existing UI models, The rise of the IoT
  • Scena: Could Computing – vor fi abordate teme care vor accentua potentialul, avantajele flexibilitatea si capacitatea de inovatie, iar cateva dintre subiectele abordate sunt: Cloud client architecture, Creating a Faster, More Secure Cloud;
  • Scena: BI/Big Data – dezbaterile pe aceasta tema vor prezenta tehnologiile, metodele, implicatiile si potentialul volumului mare de date. Cateva dintre subiectele abordate sunt: Quality Assurance for the Age of Big Data, The impact of Hadoop ecosystem

 “Evenimentul DevTalks este organizat in asa fel incat toti speakerii si participantii pot impartasi cu adevarat din experienta lor. Subiectele abordate in carul celor cele 4 sesiuni sunt concentrate in jurul unor aspecte de interes pentru pasionatii de dezvoltare IT. In plus, interactiunea si sesiunile de networking sunt cu adevarat valoroase pentru cei prezenti” - Andre Liechti, CTO & senior consultant at SysCo systèmes de communication sa.

“Credem in importanta unui proiect de dezvoltare a comunitatii IT si promovare a profesionistilor si domeniului IT dincolo de granitele Romaniei, iar DevTalks este un astfel de eveniment. Proiectul le ofera dezvoltatorilor, profesionistilor IT si arhiectilor de solutii software ocazia sa obtina o perspectiva noua asupra zonelor de interes pentru ei, tehnicilor si instrumentelor adaptate la evolutia tehnologica. Mai multe detalii despre modalitatea de inscriere si agenda pot fi accesate pe www.devtalks.ro sau la sectiunea dedicata proiectului pe www.hipo.ro ” – Andreea Balaci, Project Manager, DevTalks.

Evenimentul este realizat cu sprijinul partenerilor: IBM, Accenture, Endava, Luxoft Romania, Deutsche Bank Technology Centre si Brainspotting. Evenimentul se bucura de sustinerea IMWorld si Hipo.ro si a peste 15 comunitati de developeri din Romania.

In calitate de partener al evenimentului, Hipo.ro ofera 100 de invitatii gratuite la DevTalks.  Cei care vor sa participe se pot inscrie pe www.hipo.ro, la sectiunea dedicata proiectului pana pe 17 aprilie.