Emotie si muzica buna: Fink, in premiera in Romania

Andrei Ceauru • Noutăți

Emotie si muzica buna: Fink, in premiera in Romania

Muzician, compozitor, scriitor și DJ de renume internațional, Fin Greenall, cunoscut sub numele de Fink va concerta pe 4 februarie 2015 în clubul The Silver Church.

Numeroasele colaborări pe care Fink le-a interprins de-a lungul evoluției sale în industria muzicii acoperă o gamă de genuri uimitor de largă, stând mărturie asupra complexității sale ca artist. Creativitatea sa nu cunoaște limite: evoluează alături de una dintre cele mai prestigioase orchestre simfonice – Royal Concertgebouw Orchestra din Amsterdam – într-un concert puternic, o împletire furtunoasă între trecutul și viitorul muzicii.

De asemenea, este cunoscută și colaborarea sa cu artiști renumiți precum Amy Winehouse, pentru care a compus piese și care a ajuns să îl inspire la rândul ei să completeze beat-urile sale cu o voce care să le complementeze, sporindu-le astfel intensitatea. Muzica lui Fink, încărcată de emoție și greutate, a fost adesea folosită să puncteze momente cheie din seriale cunoscute ca House M.D., The Walking Dead, Lie to Me, CSI:NY, NCIS, Suits sau Parenthood. Cea mai recentă colaborare a sa este cea cu John Legend, pentru piesa “Move”, inclusă pe coloana sonoră a filmului laureat cu premiul Oscar, “12 Years a Slave”.

După ce și-a depus căștile de DJ în 2003 pentru a scrie și a compune propriile sale piese, Fink a cucerit tot mai multe inimi și minți cu peste șase albume de o profunzime uimitoare – atmosfera pieselor sale, un blues al secolului XXI care își trage minimalismul din cariera îndelungată a lui Fin ca DJ, sunt rotunjite de timbrul vocal profund, cald, pătrunzător.

Îmbrățișând cultura generației sale și revoluția muzicală adusă de muzica electronică, Fin Greenall se lansează ca DJ încă din facultate, încrezător în faptul că era instrumentelor și a pieselor strofă-refren a apus. Pasiunea și talentul său nu rămân neobservate și devine la scurt timp parte din familia Ninja Tune – artist, DJ, producător și compozitor la una dintre cele mai apreciate case de discuri din domeniu. Însă Fin nu s-a oprit aici. Mereu în căutarea mediului care să îi permită expresivitate și profunzime în muzică, schimbă platanele pentru chitară și voce, fără a lăsa în urmă însă pasiunea sa pentru inovație – piesele sale păstrează vibe-ul revoluționar, proaspăt al unei generații care nu neagă tradiția, ci o transformă.

Fink rămâne, în primul rând, un artist axat pe experiența live a muzicii sale. Concertele pe care le susține în întreaga lume reprezintă trăiri irepetabile, deconectante și intense. Vino pe 4 februarie în The Silver Church pentru a trăi emoția muzicii bune.

Biletele sunt disponibile în rețeaua Eventim sau online pe www.eventim.ro la prețul de 112 lei.

https://www.youtube.com/watch?v=qoWRs7lXtYE

Evenimentul Fink în premieră în România este organizat de Phoenix Entertainment.