I’m an engineer. What’s your superpower?

Andrei Ceauru • Noutăți

I’m an engineer. What’s your superpower?

”I’m an engineer. What’s your superpower?” Acesta reprezintă  motto-ul din anul 2014 al BEST  Engineering Marathon, aflat deja la cea de-a patra ediție. O astfel de analogie între ingineri și supereroi nu va mai părea atât de surprinzătoare, dacă luăm în considerare amalgamul de abilității și cunoștințe care le vor fi testate participanților în cadrul competiției: creativitatea, originalitatea, spiritul de echipă și capacitatea de a aplica noțiunile teoretice acumulate de-a lungul facultății pe probleme reale! 

BEST Engineering Marathon (BESTEM), organizat  de BEST Bucuresti, se adresează studenților din cadrul Universității POLITEHNICA și este departe de a fi considerat un concurs obișnuit de inginerie. El reprezintă propriu-zis un maraton, care se desfășoară într-un interval continuu de 24 de ore, în cadrul căruia studenţii dornici de afirmare şi cu spirit întreprinzător se vor confrunta cu diverse provocări din domeniul tehnic.

În acest an, startul competiției inginerești se va da pe 29 Martie la ora 10:00  în Liberty Center (Strada Progresului 151-171 , București), iar până a doua zi, 30 Martie, studenții vor da viaţă unor idei ingenioase  prin probele de Team Design,propuse de partenerii evenimentului: Endava si  Hostway .

Priceperea studenţilor amatori de programare va fi testată fie prin proba propusă de Endava, unde ei se vor afirma prin folosirea limbajului JAVA, fie prin proba susţinută de Hostway, unde accentul se pune pe abilitatea de a dezvolta un joc multiplayer într-un timp limitat.

Studenţii pregătiţi să accepte provocarea acestui eveniment se pot înscrie, individual sau împreună cu echipa, la una din  cele două probe pe site-ul evenimentului (http://bestbucuresti.ro/bestem) unde se poate consulta şi programul complet al activităţilor. Vizitatorii Liberty Center vor avea ocazia de a asista la cea mai interesantă competiţie inginerească şi pot susţine tinerii entuziaşti participanţi la maraton.

BEST este o organizaţie apolitică şi non-profit care oferă oportunităţi de învăţare şi dezvoltare personală prin numeroase evenimente. Grupul local BEST din Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti este format din 80 de membri activi şi a organizat, în cei 19 ani de existenţă: 19 evenimente de carieră, 15 competiții inginerești, 9 schimburi culturale și 26 de cursuri academice.

BEST Engineering Marathon este organizat cu sprijinul Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti,  Liberty Center si CBG. Mulţumim companiilor participante: Hostway şi Endava, partenerilor BEST Bucureşti: BRD, ASSA ABLOY, Endava şi partenerilor media: Edu-news, Exclusiv News, Gen 90, Getlokal, Indygen, IQool, ITchannel, Sapte Seri, Studentii.net, Student Voice, TV City, inOras,BuzzCamp, Metropotam.ro, ComunicatedePresa.ro, evenimentestudentesti.ro, hipo.ro, Link Academy, Stud-Life, Studentie.ro, Online Student.