Ingineri versus Economisti

Sergiu Porcaras • Noutăți

Ingineri versus Economisti

Trebuie sa recunoastem ca bancurile cu ingineri si economisti sunt foarte la moda in ziua de azi, dar si foarte haioase. O sa incerc sa fiu putin neutru in toata „disputa” asta dintotdeauna, care a existat intre aceste doua categorii intelectuale de oameni. Dar oare chiar exista o invidie, sau e doar un mit?

 

Care dintre cele doua profesii este mai apreciata?

Cred ca ambele profesii sunt la fel de bine apreciate. Probabil care este mai bine platita! Si aici intr-adevar economistii castiga mai putin decat inginerii. Si asta o spun statisticile si nu eu. Pe de alta parte, un economist are sanse mult mai ridicate sa ajunga pe pozitii mai ridicate daca exceleza si implicit sa castige mult mai bine, in comparatie cu un inginer care poate ocupa aceeasi functie o perioada mult mai mare de timp, fara o marire semnificativa de salariu. Dar nimic nu e batut in cuie, pentru ca fiecare poate castiga atat cat isi doreste cu adevarat.

 

Este adevarat ca inginerii sunt mai destepti decat economistii?

E ca si cum oile ar fi mai destepte decat caprele. Nu le poti amesteca, pentru ca pot exista atat oi cat si capre proaste. Sunt doua domenii cu profil real si ambele cu un grad ridicat de dificultate. Aici se spune ca inginerii au o minte mai calculata, adica orice ar face in absolut orice domeniu trebuie facut cu precizie si daca se poate si verificat de vreo cateva ori.

 

Care este cel mai tare banc cu ingineri si economisti?

Bancuri sunt cu duiumul, insa sunt doua dintre ele destul de scurte, dar destul de sugestive si interesante:

  1. Care e asemanarea dintre caine si inginer? - Amandoi au priviri inteligente, dar niciunul nu stie sa se exprime.
  2. Economistii folosesc cu predilectie metodele inginerilor...chiar daca nu le inteleg cu adevarat.

Cel din urma este practic morala unui banc, dar cred ca se potriveste asa in general.