LEADERS Education

Andrei Ceauru • Noutăți

LEADERS Education

LEADERS Education, program complex de dezvoltare in materie de leadership, ofera, in aceasta primavara, studentilor de la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” si Universitatea Politehnica traininguri dedicate si ocazia unor internshipuri in cadrul companiilor partenere, in urma unei competitii practice.  

Structura programului organizat de Fundatia LEADERS consta in 5 saptamani de seminarii, cate o seara in fiecare saptamana. In cadrul seminariilor sunt abordate diferite teme: bazele leadershipului, valori, comunicarea liderului, echipa si managementul timpului, toate acestea oferind studentilor fundamentele  teoretice necesare formarii unui lider de succes. Pe langa informatiile teoretice si intalnirile cu lideri romani de succes din domeniile de activitate vizate, programul beneficiaza din acest an si de o parte aplicativa, care va necesita toate cunostintele dobandite pe parcursul celor 5 saptamani.

Pentru proiectul final, studentii vor trebui sa lucreze in echipe si sa genereze solutii pentru o problema reala, data de companiile partenere ale programului. De la studii de caz, la definirea unui plan de organizare pentru un nou proiect, cu resurse fizice si financiare minime, ei trebuie sa lucreze in echipa, sa comunice cat mai eficient si sa respecte deadline-urile de proiect. Castigatorii proiectului vor avea ocazia sa isi vada munca pusa in aplicare, realizand un stagiu de internship in compania partenera.

“Consideram o necesitate punerea in practica a tuturor cunostintelor teoretice. Aceasta este frumusetea proiectului final, lansat anul acesta: dupa 5 saptamani, studentii vor folosi cunostintele dobandite si vor fi pusi intr-o situatie reala. Buget minim, timp extrem de limitat si un target foarte pretentios. Abia atunci vor intelege ce inseamna lucrul in echipa si rolul de lider.” declara Mihai Tutu, Director Program LEADERS Education.

Studentii intersati de leadership

Pana in prezent, Fundatia Leaders a avut peste 1.500 de participanti de-a lungul a 13 editii de Leaders Education, bucurandu-se de sprijinul a sase centre universitare majore din Bucuresti: ASE, UMF “Carol Davila”, UPB, UTCB, Unibuc si USAMV.

Potrivit reprezentantilor Fundatiei, de la an la an, interesul aratat fata de program a crescut considerabil.

“Universitatile tehnice au studenti care doresc sa intre in campul muncii cat mai devreme si sa profeseze ce au studiat. Tinerii din domeniul medical au mai degraba foarte multe intrebari legate de tot ce urmeaza in cariera lor si cauta sfaturi daca sa profeseze in tara sau nu. Mesajul nostru, transmis prin intermediul trainingurilor si al speakerilor, este sa ramana. Cert este ca toti sunt preocupati sa beneficieze de cat mai multe oportunitati si sunt dornici sa invete. Participantii sunt inspirati si termina programul cu o alta viziune, mai optimista, si cu mai multa incredere in ei.” adauga Mihai Tutu, Director Program LEADERS Education.

,,LEADERS Education a adus plus valoare dezvoltarii mele, cei care ne-au vorbit la numai cativa metri departare transmit idei cu mult mai multa convingere si motivatie decat cei care povestesc, poate in acelasi registru, insa pe internet. Aceste seminarii m-au captivat prin cunostintele pe care speakerii au avut deschiderea de a le impartasi. Consider ca este o ocazie pentru oricine de a lua contact si poate de a pastra legatura cu tineri de aceeasi varsta care au preocupari si convingeri apropiate,” declara Diana Alexandra Dinca, absolvent Leaders Education.

LEADERS Education editia 14, din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti, se deruleaza in perioada 7– 28 mai si se adreseaza tuturor studentilor din Politehnica, in principal celor de la Facultatea de Mecanica.

LEADERS Education editia 15, din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” se deruleaza in perioada 29 aprilie–20 mai si se adreseaza tuturor studentilor din UMF, in principal celor de la Facultatea de Farmacie.

Programul este gratuit, la fiecare editie participa circa 100 de studenti, iar accesul se realizeaza pe baza unui formular de inscriere si a trecerii printr-un proces de selectie.

Pentru informatii suplimentare www.leaderseducation.ro