O idee pornită din studenție, transformată în afacere de succes

Andrei Ceauru • Noutăți

O idee pornită din studenție, transformată în afacere de succes

Apple, Microsoft - știm cu toții poveștile de succes americane pornite într-un garaj. Și în România însă există idei pornite din studenție și care s-au transformat în povești de succes antreprenorial. Este și cazul celor de la GourmetGift.ro, afacere care pornit în mod accidental în urmă cu câțiva ani și care astăzi a ajuns unul dintre cei mai importanți furnizori de cadouri business din România.

De la vis la realitate

Pe când era studentă, Florianei îi revenea sarcina să cumpere cadouri pentru colegi sau profesori atunci când aveau de sărbătorit câte un eveniment. Își amintește cât chin era atunci când căuta cadouri de Crăciun pentru profesori. Practic, nimeni nu avea idee ce anume s-ar potrivi cel mai bine. Toată lumea sugera un set de pix și stilou sau cărți. Erau însă lucrurile banale pe care le oferea toată lumea. Floriana a decis să cumpere mai multe produse și să le ambaleze într-un coș de nuiele cu motive tradiționale românești. A adunat produsele din mai multe magazine iar coșurile le-a cumpărat din piață. A ambalat totul și a ieșit un coș cadou de Crăciun care a fost apreciat de toți colegii. După terminarea facultății, Floriana s-a angajat într-o multinațională și a lucrat ani buni în domeniul telecom. Afacerea a deschis-o dintr-o întâmplare. ”Aveam deja funcție de conducere în multinaționala unde lucram și eram prinsă mereu cu targeturi și rapoarte. Într-un an, de Crăciun, pur și simplu nu am avut timp să cumpărăm cadouri pentru părinți și, în Ajun, căutam cu disperare ceva care să-i impresioneze. Evident, n-am găsit nimic. Mi-am adus aminte de perioada studenției și de practica mea de Crăciun. Am cumpărat mai multe produse, și ambalaje frumoase și au ieșit niște coșuri cadou care i-a impresionat mult pe părinții mei și pe musafirii care erau veniți în vizită. Atunci am spus că e momentul să fac ce-mi place și, în primăvara anului următor, am deschis GourmetGift.ro. Acum producem Cosuri de Craciun, de Paște și cadouri business pentru orice alte evenimente”, a declarat Floriana Tiron, directorul general gourmetgift.ro, magazin online care a reușit să fie lider pe segmentul de cadouri din România.

Cele mai frumoase coșuri cadou

Înzestrată de când se știe cu simț estetic, Floriana Tiron este mulțumită că a reușit în toți anii care au trecut să producă și să îmbunătățească constant oferta, astfel că, în prezent, se poate lăuda că produce cele mai frumoase Cosuri Cadou din România. Oferta este variată și cuprinde principalele evenimente ale anului, fie că vorbim despre Cosuri Craciun, Cosuri Cadou pentru mediul business și chiar pentru sărbătoarea Dragobetelui și Valentines Day.