Participă la cel mai important eveniment de carieră online – Angajatori de TOP Virtual

Andrei Ceauru • Noutăți

Participă la cel mai important eveniment de carieră online – Angajatori de TOP Virtual

Luni, 4 aprilie a început cea de-a 7-a ediţie a evenimentului Angajatori de TOP Virtual, târg de joburi online care reuneşte peste 5000 de oportunităţi de carieră în domenii precum: IT, Servicii și BPO, FMCG, Inginerie, Bancar și Servicii Financiare, Telecom, Consultanță, Logistică și Transporturi, Auto, Retail, Turism și Agenții de Recrutare. Evenimentul va avea loc pe www.hipo.ro în perioada 4-17 aprilie. 130 dintre cei mai doriţi angajatori şi-au pregătit standurile virtuale pentru profesionişti şi studenţi în căutarea unui job.

Angajatori precum: Accenture, Allianz Worldwide Partners, Atos IT, Automatic Data Processing (ADP) România, Băneasa Shopping City, BCR, Bitdefender, British American Tobacco România, Coca-Cola HBC România, Computer Generated Solutions România, DB Global Technology, DB Schenker SSC, Dell, Deloitte, EBS România, Genpact, Grup Renault România, Hewlett Packard Enterprise, HP Inc., JTI, Kaufland România, Kimball Electronics, KPMG România, Lidl România, Microsoft, NN Asigurări de Viață, Nokia, Oracle, PepsiCo, Playtika, Raiffeisen Bank, Rapid Solutions, Robert Bosch, SNC Lavalin, TELEKOM România, TELUS International Europe, UNIQA Asigurări, Veeam Software, Vodafone România, Vodafone Shared Services România au deschise o diversitate de oportunităţi de carieră, de la poziţii adresate profesioniştilor, până la joburi pentru persoane entry-level. Oportunităţile de carieră deschise de companii sunt adresate atât profesioniştilor, 15% dintre joburi sunt pentru candidaţii senior, 25% sunt poziţii middle-level, în timp ce 46% sunt pentru candidaţii entry-level, iar 14% sunt programe de internship&trainee.

Pentru cei care îşi doresc să se angajeze, evenimentul virtual reprezintă soluţia perfectă pentru a obţine jobul dorit. Top 4 motive pentru care un astfel de eveniment îi ajută pe cei care fie sunt în căutarea unui loc de muncă, fie vor să facă o schimbare profesională:

•     Eficiență în căutarea companiilor care au planuri de recrutare – Angajatori de TOP Virtual le oferă acces celor care vizitează secţiunea la 130 de angajatori, chiar din faţa laptopului personal.

•     Acces la joburi şi din alte oraşe decât cel în care locuiesc, ceea ce se înseamnă accesibilitate la o plajă mai largă de oportunităţi de carieră şi astfel mărirea şanselor de a obţine un job.

•     Nu există costuri de transport şi/sau cazare. Evenimentul este accesibil oricui deţine un calculator/laptop şi conexiune la internet;

•     Mobilitate în interacţiunea cu reprezentanții companiilor. Într-o perioadă scurtă de timp, candidaţii se pot „muta” rapid de la un stand la altul şi pot aplica direct cu CV-ul completat pe Hipo.ro;

Ce presupune participarea la cel mai mare târg de joburi online? Pentru a participa la Angajatori de TOP Virtual, candidaţii trebuie să îşi creeze un cont şi un CV pe site-ul www.hipo.ro. După logarea pe www.hipo.ro vor putea accesa platforma 3D a evenimentului şi pot aplica la toate joburile de interes. Platforma virtuală 3D este o metodă eficientă de conectare a angajatorilor cu candidaţii care sunt în căutarea unui loc de muncă.

Webinarii de carieră – modalitate de interacţiune cu reprezentanţii companiilor. Vizitatorii evenimentului virtual Angajatori de TOP au ocazia să interacţioneze cu reprezentanți ai companiilor în cadrul a 2 astfel de sesiuni:

1.            Reprezentanţii CGS şi 4Career care vor susţine LIVE, luni, 11 aprilie, la ora 14:00 un webinar (seminar online). Tema webinarului este Tips& tricks despre trecerea cu brio a unui interviu. Participarea la webinar este gratuită în baza preînscrierii pe www.hipo.ro, iar în cadrul webinarului, participanţii vor afla cum să își redacteze un CV profesional, care sunt întrebările cheie şi răspunsurile câştigătoare, cum să evite cele mai frecvente greşeli pe care un candidat le face la interviul de angajare, ce să întrebe la finalul unui interviu de angajare, etc. Pe parcursul webinarului participanţii pot adresa o serie de întrebări la care vor răspunde specialiştii în recrutare: Laura Moldovan, Senior Recruiter CGS şi Gabriel Chicioreanu, Consililer în carieră Trainer 4Career, ambii cu o experienţă de peste 10 ani în resurse umane şi dezvoltarea echipelor.

2. Reprezentanţii Deloitte vor susţine online, miercuri, 13 aprilie, la ora 14:00 un webinar cu tema You have the #spark, we have the playground. Această sesiune este dedicată celor care locuiesc în Iaşi şi sunt studenţi în anul 3 sau masteranzi la o facultate cu profil economic şi vor să îşi dezvolte o carieră în business şi consultanţă. Reprezentanţii Deloitte vor transmite informaţii despre programul de Graduate Recruitment 2016, cum se desfăşoară activitatea unui consultant în departamentul de audit şi taxe, în ce constă procesul de recrutare în cadrul companiei etc.    

,,Susţinem dezvoltarea oamenilor odată cu dezvoltarea companiei. De aceea, preţuim inovaţia, atitudinea pozitivă, spiritul antreprenorial, profesionalismul şi integritatea – lucruri pe care ne dorim să le identificăm în fiecare coleg al nostru.” - Ştefania Munteanu, Director Resurse Umane Băneasa Developments.

,,Priorităţile de recrutare pentru 2016 au în vedere atât tinerii absolvenţi care îşi doresc să înceapă o carieră în domeniul bancar, cât şi specialiştii din această industrie. Tinerii au şansa programelor de internship şi a joburilor part-time, pentru care beneficiază de un training complex care îi pregăteşte pentru activitatea de relaţionare cu clienţii băncii. Pentru candidaţii cu experienţă, cele mai frecvente posturi disponibile sunt în arii precum Audit, Risc, Financiar, IT, Corporate, Conformitate” – BCR

Mai multe detalii despre evenimentul de carieră online Angajatori de TOP Virtual pot fi accesate pe www.hipo.ro, la secţiunea dedicată.