Pro si Contra Easyclass

Andrei Ceauru • Noutăți

Pro si Contra Easyclass

Easyclass pune la dispoziția profesorilor o modalitate privată și sigură de a intra în contact cu studenții, să organizeze și să împrătășească resurse cu studenții, să managerieze proiecte, să reamintească studenților date importante, chiar și să distribuie teme și teste. Faptul că este un sistem privat este ceea ce îl face mai atrăgător pentru profesori și sisteme școlare. Este de asemenea gratuit. 

Procesul de înregistrare este ușor și în 2 minute profesorii pot crea o clasă digitală.

Avantaje:

  • Interfața prietenoasă: Easyclass este una dintre aplicațiile  foarte ușor de folosit. Studenții sunt familiari cu desfășurarea deoarece este foarte asemănătoare cu Facebook. Este de asemenea ușor de folosit și din perspectiva profesorului.
  • Posibilitatea de a fi conectat cu studenții: În cazul zilelor inzăpezite, gripelor porcine, absențelor prelingute, sau participării la o conferintă, profesorii pot fii în contact cu studenții lor și să le atribuie noi teme sau să le reamintească de temele care trebuie predate, sau orice alt eveniment care se apropie.
  • Încurajează încrederea studenților: Profesorii din Easyclass spun că un student care nu se simte confortabil să vorbească în clasă se deschide în mediul online.
  • Este o platforma sigură și privată: Studenții au nevoie de un cod de acces pentru a se înregistra într-o clasă. Dacă profesorul nu acordă codul de acces, studenții nu pot lua parte la clasă.
  • Fără fotocopiere: Profesorii pot distribuii și colecta teme în cadrul claselor digitale. Pot chiar să dea teste pe platformă.
  • Este interactiv: Studenții au posibilitatea de a posta pe peretele principal pentru toată clasa și să aibă discuții referitor la testele care urmează, teme, lecturi etc.
  • Suport: Suportul pe care echipa Easyclass îl oferă este extraordinar! Răspund oricarei solicitări în 24 de ore.

Dezavantaje:

  • Divizare digitală: Unii studenți nu au acces la un calculator sau internet acasă deci logarea pentru a verifica teme devine puțin mai dificilă pentru că va trebui să acceseze Easyclass de la biblioteca școlii sau de la un internet café.

Aplicație pe mobil: Compania este incă în curs de a dezvolta o infrasctructură pentru a folosi platforma pe un dispozitiv mobil.

 

easyclass