Targul de cariera Angajatori de TOP continua online

Andrei Ceauru • Noutăți

Targul de cariera Angajatori de TOP continua online

Dupa cele 3 editii fizice din Bucuresti, Iasi si Timisoara, cel mai mare targ de cariera, Angajatori de TOP, continua cu o editie virtuala pe www.hipo.ro. In perioada 3 – 16 noiembrie are loc cea de-a 4 editie a evenimentului virtual Angajatori de TOP care reuneste 90 dintre cei mai activi angajatori din Romania, din domeniile: financiar-bancar, consultanta, IT, telecom, automotive, inginerie, outsourcing, cercetare-dezvoltare, farma, retail. Cele mai multe companii sunt din Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca si Iasi, dar la eveniment sunt companii din aproape toate orasele mari ale tarii.

Incepand de astazi si pana pe 16 noiembrie, candidatii pot aplica la peste 3000 de oportunitati de cariera adresate atat profesionistilor cat si studentilor si absolventilor. Pentru a participa la Angajatori de TOP Virtual, candidatii trebuie sa isi creeze un cont si un CV pe site-ul www.hipo.ro. Dupa logarea pe www.hipo.ro vor putea accesa platforma 3D a evenimentului Angajatori de TOP si se pot inscrie la seminarii online (webinarii) cu reprezentanti ai companiilor.

Virtualizarea procesului de recrutare

Targurile de cariera virtuale si webinariile reprezinta canale alternative de recrutare fiind instrumente utilizate des in alte tari pentru eficientizarea proceselor. Ele sunt din ce in ce mai utilizate si in Romania, iar editia din aceasta toamna Angajatri de TOP Virtual este cea care reuneste un numar impresionant de companii participante, de unde rezulta orientarea angajatorilor catre astfel de modalitati de recrutare. Portalul www.hipo.ro a lansat pentru prima data acest tip de instrumente in cadrul editiei virtuale Angajatori de TOP din 2013, iar prin fiecare eveniment pe care il organizam incercam sa introducem elemente inovative pentru ceea ce inseamna recrutarea in Romania.

De ce este important sa participi la un astfel de eveniment online?

Pentru candidati, un eveniment de recrutare care se desfasoara online, asa cum este Angajatori de TOP Virtual concentreaza un numar semnificativ de joburi intr-un interval scurt de timp eficientizand procesul de recrutare atat pentru candidati cat si pentru companii. Totodata el reprezinta o modalitate prin care se pot familiariza cu noile instrumente folosite de angajatori in recrutarea candidatilor. De exemplu, in cadrul evenimentului virtual, companiile pot sustine seminarii online (webinarii). Pe intelesul tuturor, webinar-ul este un seminar online, o prezentare interactiva sustinuta de un specialist in recrutare pentru un grup de persoane conectate la internet din locatii diferite. Modalitatea de participare este facila orcui detine un calculator/laptop si conexiune la internet singura conditie fiind aceea ca trebuie sa se preinscrie si sa fie prezent online, la ora stabilita.

Prin intermediul webinariilor, candidatii au posibilitatea sa discute cu reprezentanti ai companiilor participante si sa primeasca raspunsuri la intrebarile lor, iar pentru angajatori este o modalitate prin care pot cunoaste potentiali candidati. Portalul de cariera Hipo.ro este primul site de cariera din Romania care sustine astfel de webinarii, iar in cadrul Angajatori de TOP Virtual, candidatii se pot inscrie la doua astfel de seminarii online:

  • Marti, 11 noiembrie, L’Oréal Romania - „L’Oréal Inside-out” in cadrul caruia vor descoperi ce inseamna sa lucrezi in industria de beauty, care sunt provocarile de business si cum te poti dezvolta in cadrul echipei L’Oréal.” Candidatii interesati se pot inscrie aici: http://www.hipo.ro/locuri-de-munca/angajatoridetopvirtual/sectiune/8/9
  • Joi, 13 noiembrie, EY Romania - „Career path at EY Romania” este un semniar in cadrul caruia participantii vor afla ce oportunitati de cariera ofera compania, care sunt etapele procesului de selectie si cum pot evolua in cadrul echipei EY.” Candidatii interesati se pot inscrie aici: http://www.hipo.ro/locuri-de-munca/angajatoridetopvirtual/sectiune/8/10

Participarea la targul virtual Angajatori de TOP si la webinarii este gratuita pentru candidati.


“Un astfel de eveniment online elimina barierele geografice fiind adresat tuturor celor care sunt in cautarea unui job, indiferent de orasul in care locuiesc. La acest beneficiu se adauga acoperirea nationala a evenimentului si confortul participarii, de acasa, din fata laptopului sau a calculatorului. De exemplu, daca locuiesti in Iasi si vrei sa afli mai multe despre oportunitatile de cariera sau despre procesul de selectie din cadrul EY Romania in Iasi Timisoara, Cluj-Napoca sau Bucuresti, ii poti intreba pe reprezentatii companiei in cadrul seminarului online pe care il vor sustine la Angajatori de TOP Virtual” – a declarat Larisa Serban, Project Manager, Angajatori de TOP.

Cateva dintre companiile care participa la evenimentul online sunt: Bitdefender, Groupama Asigurari, McDonald`s Romania, BearingPoint Romania, eMAG, Temenos Romania, UniCredit Business Integrated Solutions, BCR, TELUS International Europe, Cameron Romania, Alcatel-Lucent, Zoppas Industries Romania, Microsoft, Xerox, Misys Banking Systems, Valeo Lighting Injection, Ubisoft, Thales Systems, P&G, Visma Software, Atos IT Solutions and Services, Yazaki Component Technology, Genpact, Vodafone Shared Services Romania, Oracle, BRD - Groupe Société Générale, HP, British American Shared Services Europe, Telekom Romania, Société Générale European Business Services, L'Oréal Romania, Schneider Electric, EY Romania, SCC Services Romania, SWISSCAPS Romania, Deutsche Bank Technology Centre, Accenture.

Accesul la Angajatori de TOP Virtual este posibil 24h din 24h pana duminica, 16 noiembrie, pe www.hipo.ro