Vei lasa cariera sa te aleaga pe tine? Alege Akademics!

Andrei Ceauru • Noutăți

Vei lasa cariera sa te aleaga pe tine? Alege Akademics!

Asociatia Studentilor Economisti din Romania – ASER  revine cu un proiect de traditie pe tema orientarii in cariera, adaptat nevoilor studentilor care se afla la inceput de drum in parcursul profesional.

Akademics  isi propune sa ofere studentilor un mediu propice care sa faciliteze procesul de autocunoastere si oportunitatile conexe acestuia pentru a asigura adoptarea celor mai bune decizii in ceea ce priveste cariera lor.

Aflat la cea de a VIII-a editie in aceasta toamna, proiectul se desfasoara in perioada 30 octombrie-18 noiembrie si raspunde unor nevoi actuale reale: informarea si integrarea studentilor in piata muncii, aducand in prim-plan domenii precum: audit-financiar, HR, advertising&PR si  vanzari.

Activitatile specifice la care studentii vor participa pentru a incepe procesul de autocunoastere sunt impartite in patru etape.

Prima etapa a proiectului este reprezentata de conferinta cu tema  „Drumul spre cariera de succes’’ din data de 30 octombrie, care are ca scop informarea tinerilor ce isi propun sa isi construiasca o cariera intr-unul din domeniile abordate de proiect. Printre invitati se numara personalitati cu povesti de succes care vor inspira participantii sa isi seteze obiective potrivite in ceea ce priveste viitoarea lor profesie.

In cea de-a doua etapa, principala tema abordata va fi Autocunoasterea. Pe durata a 5 zile (perioada 3-7 noiembrie) vor fi puse in practica diverse ateliere cu activitati specifice: teste de personalitate, cunoastere reciproca, personal branding.

In cea de-a doua saptamana a proiectului se vor organiza 4 vizite in companii (perioada 10-13 noiembrie) menite sa ofere participantilor ocazia de a interactiona cu profesionisti intr-un mediu real de lucru si de a dobandi cunostinte si informatii direct de la acestia.

Aceasta saptamana se va incheia cu Atelierul „Tu peste 5 ani’’, creat pentru a incuraja participantii sa proiecteze si sa construiasca o strategie pentru viitorul lor parcurs profesional.

Ultima etapa a proiectului Akademics va cuprinde o dezbatere care va sumariza concluziile proiectului si Festivitatea de inchidere. Finalitatea proiectului consta in extinderea Comunitatii Akademics, formata din toti participantii editiilor anterioare Akademics ce au oportunitatea sa se cunoasca si sa impartaseasca experiente, oportunitati, sfaturi, atat din mediul academic si non-profit cat si din mediul corporate.

Inscrie-te pana la 30 octombrie pe akademics.ro!

Mai multe informatii pe www.akademics.ro sau pe www.facebook.com/ASERomania

Despre Asociatia Studentilor Economisti din Romania (ASER) - Asociatia Studentilor Economisti din Romania este un ONG infiintat acum 16 ani, care doreste sa dea posibilitatea studentilor de a se exprima, de a se dezvolta, de a se informa mai mult. Investim in educatie, in creativitate, in studentii care vor mai mult de la facultate, care sunt intr-o continua cautare de inovatie, in viitorii oameni de succes.