Veste buna pentru ciclisti: s-a lansat geanta de bicicleta rebicycle!

Andrei Ceauru • Noutăți

Veste buna pentru ciclisti: s-a lansat geanta de bicicleta rebicycle!

La concursul de design organizat de catre Asociatia Ateliere Fara Frontiere au fost trimise peste 30 de schite de produs. Juriul, format din reprezentantii sponsorului Renault Romania, partenerilor remesh si ai Ateliere Fara Frontiere, a ales drept castigatoare schita de produs propusa de Ghennadii Tautul, student la arhitectura si ciclist „fara frontiere”.

Aseara a fost prezentat prototipul gentii de bicicleta realizata din bannere publicitare in atelierul remesh. Desi se vor croi pe acelasi tipar, nicio geanta nu va semana cu alta, unul dintre avantajele produselor remesh fiind unicitatea data de materialele folosite.

Participantii la eveniment au fost provocati la un exercitiu de creativitate si au confectionat cerceri, brelocuri, coliere si brose din componente IT si bucati de banner ce nu mai pot fi folosite. Totodata, acestia au participat si la o tombola surpiza, iar la finalul evenimentului s-au acordat trei premii remesh – o tolba recup, un sort de bucatarie resort  si o geanta revent.

Una dintre cele mai placute momente ale serii a fost concertul trupei indie-pop We Singing Colors, care a cantat pentru public, dar si in public. De altfel, trupa este recunoscuta pentru spatiile neconventionale in care alege sa isi sustina concertele.

Concursul de design „Geanta de bicicleta perfecta” a fost organizat de catre Asociatia Ateliere Fara Frontiere. Sponsorul concursului a fost Renault Romania. Partenerii concursului: COBI, ROD, Publicis, Creart, Unica.

remesh este brandul nascut din initiativa Ateliere Fara Frontiere de a crea noi oportunitati de angajare pentru persoanele aflate in dificultate, prin reciclarea bannerelor publicitare. Produsele remesh spun povestea unor oameni care, intr-un atelier de insertie socio-profesionala, reusesc sa recicleze tone de materiale publicitare si sa le transforme intr-o gama de genti si accesorii unice de moda etica: truse, mape de conferinte, portofele, sacose de cumparaturi, genti de laptop si obiecte deco–puf, perdele, sorturi de gradinarit etc. Catalogul se poate ‘rasfoi’ online, aici.

Cine sunt remesh, pe muzica celor de la We Singing Colors: https://youtu.be/Am99fK3qH88

Ateliere Fara Frontiere este o asociatie romana fara scop lucrativ creata in 2008, intreprindere sociala de insertie prin economia sociala, circulara si solidara care vizeaza insertia sociala, profesionala si civica a persoanelor excluse si marginalizate. In atelierele de insertie, colectam si refolosim deseuri de echipamente IT si de materiale publicitare stradale, si astfel prelungim durata lor de viata, evitand acumularea lor la depozitele de gunoi, poluarea si dereglarile climatice.