Workshopuri gratuite despre antreprenoriat social în cadrul Social Impact Award

Andrei Ceauru • Noutăți

Workshopuri gratuite despre antreprenoriat social în cadrul Social Impact Award

Impact Hub București și Fundația ERSTE au lansat ediția din 2014 a Social Impact Award, competiția de antreprenoriat social pentru studenții din România. Concursul încurajează tinerii să dezvolte proiecte care, pe lângă obținerea unui profit, au impact pozitiv în societate. Inițiativa se desfășoară anul acesta în 8 țări europene, Austria, Cehia, Croația, Elveția, Grecia, România, Rusia și Slovacia iar partenerul principal este Fundația ERSTE.

Sub sloganul “Push the button, change the world!”, competiţia oferă tuturor studenţilor interesați oportunitatea de a participa la seminarii de informare și instruire în domeniul antreprenoriatului social. Seminariile vor avea loc la Impact Hub București, participarea fiind gratuită pentru studenți, pe baza înscrierii online.

Calendar Social Impact Award (SIA) 2014:

Despre competiţie

De la reducerea sărăciei, sănătate, educaţie, mediu, dezvoltare comunitară, până la tehnologii de informare şi de comunicare, drepturile omului, egalitatea de şanse, studenţii, organizaţi în echipe de maximum cinci persoane, îşi pot alege orice temă pentru a dezvolta o idee de afacere socială, atâta vreme cât ea este relevantă pentru comunitatea în care se doreşte implementarea sa.

Premii:

Câștigătorii din Romania vor primi patru premii, după cum urmează:

  • 3 premii în urma evaluării juriului (3 x 5 000 lei)
  • 1 premiu de popularitate de 3 000 de lei pe baza votului online din perioada 7-20 mai 2014.

În afara premiilor în bani, reprezentanții proiectelor câștigătoare vor avea posibilitatea de a participa la workshop-uri internaționale și vor beneficia de abonamente la Impact Hub București în perioada iunie - august 2014.

Informaţii detaliate despre înscriere, programul atelierelor tematice precum și criteriile de eligibilitate sunt disponibile pe website-ul competiţiei: http://socialimpactaward.ro. Data limită pentru înscrierea ideilor în competiție este 15 aprilie 2014.

Ediția din România este organizată de Impact Hub București și Fundația ERSTE cu sprijinul KissFM în calitate de partener media principal.