De la student la student

Studentul de la McDonald’s • Oportunități

De la student la student

Salut!  

Dacă ești aici în căutare de job, vreau să te anunț din prima că acesta e anunțul obișnuit de recrutare. Sunt student, la fel ca tine, și lucrez la McDonald’s. Și e mai tare decât aș fi putut crede. Știu că vrei să afli din prima lucrurile importante pentru tine, iar ce îți spun aici, nu cred că vei putea afla din altă parte. 

McDonald’s chiar e un loc mișto pentru un job, indiferent de postul pentru care vei aplica. Când m-am angajat, credeam că cel mai mult o să mă bucur să nu mai depind financiar de ai mei, însă acum, că am împlinit câteva luni la Mec, cel mai mult îmi place că simt că mi-am găsit locul într-o echipă. E ceva foarte satisfăcător la a depune un pic de efort alături de alții ca tine. Am ajuns să mă gândesc la colegii mei ca la gașca de la job. Ne completăm și ne ajutăm unul pe altul și asta mi se pare foarte constructiv. Am învățat o grămadă de lucruri despre clienți, despre muncă și despre responsabilitate și disciplină. Înainte să mă angajez, nu credeam că voi vrea să dau ce am mai bun și că-mi voi schimba prioritățile. Acum, simt că m-am responzabilizat un pic, chiar dacă în esență am rămas același.

Bine, bine, dar nu muncești mult și primești bani puțini, o să-ntrebați. Păi... nu! La McDonald’s, salariul se calculează în funcție de niște criterii foarte bine definite. În funcție de cât de mult te implici, atât câștigi. 

În plus, când lucrezi la McDonald’s, îți sunt recunoscute meritele prin bonusuri și prin programul de Burse. Despre ce e vorba? Cei care au rezultate bune la facultate, cât și la locul de muncă, se pot înscrie pentru a primi o bursă din partea companiei. E o formă de susținere în plus, care mie îmi place foarte mult. 

La Mec, găsești sigur ceva care să ți se potrivească. Eu, de exemplu, iubesc cafeaua de ani întregi și diminețile în care lucrez în postul de Barista la McCafe sunt cele mai bune, cele care îmi dau energie pentru toată ziua. Dimineața, când în jurul meu este miros de portocale proaspăt stoarse, îmi activează o doză de pozitivism și știu că ambiția mă va ajuta și la muncă și în Sfânta Sesiune. 

Poate îți va plăcea foarte mult să îi coordonezi pe alții și ți se va potrivi postul de Manager Trainee. Aici nu ajungi chiar din prima, trebuie să înveți lucrurile de bază întâi, adică să pornești din Crew, însă dacă ești ambițios și te ții de treabă, vei avansa foarte rapid. Dacă ești în ultimul an de facultate, poți aplica pentru acest post, treci rapid prin toate în doar doi ani poți trece prin toți pașii de pregătire și poți coordona echipe mari de oameni din poziția de Manager Trainee. De aici, intri în traininguri care te ajută să gestionezi și să crești mult mai departe. 

Sau poate de felul tău ești mai optimist decât restul, e cel mai posibil să vrei să lucrezi cu copiii - McDonald’s are jobul de Hostess în care fiecare zi e o joacă alături de cei mici.

Cel mai bun prieten al meu din echipă este GEL-ul. Adică pe el îl cheamă Radu, dar mie îmi place să îi spun așa, pentru că postul lui este de Guest Experience Leader. Are o responsabilitate mare – aceea de a avea grijă ca fiecare client să aibă o experiență plăcută în restaurant. Dar această responsabilitate nu este una care adaugă presiune, ba chiar din contră. În fiecare zi cunoaște oameni noi și îi ajută să comande la kiosk-urile digitale.

Sunt multe de povestit despre McDonald’s și ce loc ar fi mai potrivit pentru tine. Dar cred că cel mai simplu este doar să vii să încerci. Pentru că McDonald’s mi se potrivește. Și ți se potrivește. 

Semnat, 

Studentul de la McDonald’s