Este bine sa ai un job in timpul facultatii? Sau nu?

Sergiu Porcaras • Oportunități

Este bine sa ai un job in timpul facultatii? Sau nu?

Mai mult ca sigur exista pareri pro si contra. Ceea ce este foarte bine intr-o societate normala. Important este sa constientizam atat avantajele cat si dezavantajele unui job inca din timpul facultatii.

Exista foarte multe cazuri de studenti care au reusit in cariera lor profesionala, imbinand in acelasi timp studiile superioare cu un job part-time sau full-time, in functie de posibilitati. Pe de alta parta, sunt si foarte multe abandonuri de la facultate, tocmai din acest motiv. Insa, pentru a reusi trebuie sa ai foarte multa vointa dar si perseverenta. Sau macar una din doua.

Daca intrebi un cadru academic despre posibilitatea angajarii in timpul facultatii, bineinteles ca deja stii care este raspunsul. Si atunci incepi sa auzi acelasi inceput binecunoscut, “pe vremea mea” si repetitiv la un moment dat.

Conteaza foarte mult ceea ce vrei sa faci cu tine, indiferent de parerile pro si contra pe care ai sa le auzi. Daca e sa gandesti in perspectiva, priveste la avantajele dobandite, daca incepi sa lucrezi din anul II sau III de facultate. In primul rand castigi o anumita experienta, te definesti ca si persoana si iti poti descoperi anumite talente pe care nici nu credeai ca le poti detine. Plus un venit substantial, care te poate ajuta sa-ti termini studiile.

Aici poti pierde sau din contra, poti castiga! Daca nu esti vreun geniu nedescoperit, nu ai cum sa asimilezi cantitatea de informatii din timpul facultatii, ca si un student care nu lucreaza. Si-ti poate afecta atat calitatea notelor, dar si calitatea ta ca viitor angajat in domeniul ales sa-l studiezi.  Este nevoie de foarte multa munca pentru a face fata celor doua mari angajamente, pe care ti le-ai luat.

Dupa cum am mai zis. Depinde foarte mult de ceea ce vrei sa faci. Si gandeste-te de doua, sau poate de noua ori, inainte sa iei o decizie, ce-ti poate afecta viitorul! Crezi ca e bine sa ai un job in timpul facultatii? Sau nu?