European BEST Engineering Competition

Andrei Ceauru • Oportunități

European BEST Engineering Competition

European BEST Engineering Competition – „Trace your steps. Be ENGINEE-ous!”

În perioada 27-29 octombrie 2014, BEST București vă invită să participați la faza regională a celei mai mari competiții inginerești din Europa – European BEST Engineering Competition (EBEC).  Acesta este un eveniment care se adresează studenților interesați să dea viață unor idei ingenioase, atât din domeniul tehnic, cât și din cel al marketing-ului sau al management-ului. Alcătuită din două tipuri de probă: Case Study (studiu de caz) și Team Design (probă practică) – European BEST Engineering Competition oferă studenților ocazia de a interacționa cu reprezentanții companiilor participante la eveniment.  

Competiția inginerească va debuta luni, 27 octombrie,  în cadrul Universității POLITEHNICA din București și timp de 3 zile participanții își vor putea testa abilitățile în una din cele patru probe propuse de partenerii evenimentului: Accenture, Assa Abloy, Bigstep. Echipa câștigătoare a fiecărui domeniu se va califica pentru faza națională din luna mai 2015 de la Brașov, iar mai apoi va putea reprezenta România la etapa finală, din Porto.

Pentru proba Case Study (studiu de caz), echipele caută soluții pentru probleme reale sau ipotetice exersându-și spiritul analitic, cunoștiințele de marketing și management și abilitățile de prezentare. Printre exemplele de probe anterioare se regăsesc: conceperea unui plan de acțiune pentru a înlocui energia convențională, pregătirea unui plan de acțiune pentru crearea diviziei de vânzări online a unei companii IT sau îmbunătățirea sistemului de transport din București.

Pentru proba practică de Team Design, studenții participă în echipe de câte 4 pentru a găsi rezolvarea unor probleme tehnice folosindu-și creativitatea, gândirea strategică și îndemânarea. Probe precum proiectarea unei mașini autopropulsate pentru transportul unei persoane, construirea unei încuietori inteligente sau a unei mașini Rube Goldberg oferă posibilitatea studenților de a-și pune în aplicare abilititățile inginerești.

Studenţii pregătiţi să accepte provocarea acestei competiții se pot înscrie până duminică, 25 octombrie, individual sau împreună cu echipa, pe site-ul evenimentului bestbucuresti.ro/ebec. Tot acolo se poate consulta şi programul complet al activităţilor.

BEST Bucureşti numără în prezent peste 70 de membri şi organizează anual evenimente naţionale şi internaţionale ce urmăresc formarea studenţilor într-un cadru european, oferind o alternativă cursurilor universitare. Până acum, pe parcursul celor 20 de ani de activitate, BEST Bucureşti a reuşit să vină în sprijinul studenţilor printr-un număr impresionant de activităţi extracurriculare: 10 schimburi culturale, 26 cursuri academice, 16 competiţii inginereşti şi 20 evenimente de carieră pentru studenţi.

European BEST Engineering Competition este organizat cu sprijinul Universității POLITEHNICA din București. Mulțumim companiilor partenere: Accenture, Assa Abloy și Bigstep, susținătorilor: ENEL, Gameloft, Luxoft și P&G, sponsorilor: Microchip și Schneider Electric, partenerilor logistici: Boardgames, Cărturești, CBG, CORA Lujerului, Grimagh, Hollywood Multiplex, LECOM, Lex Shop, Okian, RAO, Regatul Jocurilor, Teatrul Evreiesc de Stat și Tipro, precum și partenerilor media: Buzz Camp, Calendar Evenimente, Club IT&C, Dacic Cool, Educativa, Electronica Azi, Evenimente Studențești, Hipo, RegieLive, StudentIQ, Student din provincie, Studenție.ro, TV City, Young Professionals Club, fiind recomandat de Radio 21.